Onderwerp: Lint er om nodig of niet?
Hallo Allemaal,
Volgende week ga ik een babyshower taart maken en het ontwerp heb ik al klaar, maar nu zit ik toch met een vraag:
De taart wordt rondom bekleed met lange vingers. Maar omdat ik een half maantje uit de taart snij, komt op het gedeelte van het halve maantje gewoon fondant. Dus de lange vingers komen niet helemaal rond. Links en rechts van de uitsnede komen "gordijntjes" van fondant. Een lint wil ik dus niet, omdat die dan over het tafereel in de uitsparing komt.
Nu zie je meestal bij taarten waar men lange vingers langs de zijkant zet wel een lint rondom.
Ik smeer de taart af met bc, dus de lange vingers worden met bc "geplakt". Dan gaat het in de koelkast, zodat de bc opstijft...tegelijkertijd houd het zo de lange vingers op hun plaats. Ik denk zelf dat dit voldoende stevig is, en dat een lint er om dan niet meer nodig is (mss wel even totdat de bc is opgesteven). toch twijfel ik een beetje, vandaar mijn vraag aan jullie.
Wat is jullie mening hierover? Kan het zonder lint?
Bianca's bakery