Welkom op het forum van DeLeuksteTaarten.nl!
DeLeuksteTaarten.nl is een site voor & door taart-hobbyisten. Op het forum staat het maken van gedecoreerde taarten, cupcakes en koekjes centraal, hoewel er ook plaats is voor andere gespreksonderwerpen.

Op het forum gelden een aantal regels.
De hoofdregel is: Behandel je medeforummer zoals je zelf behandeld wilt worden, waarbij we respect voor elkaar en elkaars mening verwachten. Feedback is welkom, maar altijd in opbouwende vorm.
Verder gelden op het forum dezelfde omgangsregels als in "het echte leven", met een aantal forumspecifieke aanvullingen. Klik op de kopjes om over het betreffende onderwerp te lezen.

* Forumbrede spelregels
* Over linkjes & reclame
* Regels per rubriek
* Registreren / Uitschrijven
* Moderatie

Forumbrede regels:
• Gebruik de zoekfunctie. Omdat er al heel veel vragen zijn beantwoord is het forum een bron van kennis
• Gebruik de FAQ: veel gestelde vragen vind je hier beantwoord
• Plaats je topic in de juiste rubriek, lees eerst even de forumomschrijving voor je je bericht plaatst
• Lees voor je een topic start eerst het sticky-topic bovenaan de betreffende rubriek
• Gebruik een duidelijke topic-titel die het onderwerp van je vraag aangeeft
• Reageer positief als je een vraag leest die al (veel) vaker is gesteld. Geef de topicstarter wat steekwoorden om op te zoeken of link naar een eerder topic
• Gebruik de "bewerk"-optie (onder je berichtje) als je de tekst van je bericht wilt aanpassen in plaats van een nieuw bericht te plaatsen
• Twijfel je of een bepaald topic wel of niet toegestaan is, of weet je niet waar je het moet plaatsen? Mail dan even vooraf naar een admin of moderator
• Topics gericht aan of over een individueel forumlid met kritiek als inhoud of die als stemmingmakerij zijn bedoeld, zijn niet gewenst, hier wordt actief op gemodereerd. De mail is hier dè aangewezen weg voor.
• Het kan zijn dat je niet direct antwoord krijgt op je topic. Het is dan echter ongewenst om je topic hoger in de actieve topiclijst te krijgen door korte tijd later een loos berichtje met 'UP', of "NIEMAND?' te plaatsen. Als je na 12 uur nog steeds geen reactie hebt, kun je je topic weer onder de aandacht brengen door zelf een inhoudelijk berichtje (bijv. wat heb je zelf gedaan of gevonden en waarom lukt het nog steeds niet) te plaatsen.

Regels mbt linkjes naar en & reclame voor andere sites
Het forum wordt mede mogelijk gemaakt door de De leukste Taarten shop
# Een topic starten om reclame te maken voor een (web)winkel voor taartdecoratie is niet gewenst; dit geldt ook voor anti-reclame topics!
# In een lopend topic een andere (web)winkel noemen kan, zolang dit binnen de context van het topic valt. Vermijd dan wel het gebruik van linkjes; als je geen www voor het adres zet, wordt er niet automatisch een hyperlink van gemaakt.
# Je mag wel verwijzen naar (web)winkels die zich niet specifiek richten op taartdecoratie
# Een topic met anti-reclame voor een andere (web)winkel voor taartdecoratie zien wij ook liever niet op het forum
# In een nieuw of lopend topic wijzen op je eigen (web)winkel is niet gewenst en wordt gezien als reclame. Dit geldt ook voor indirecte verwijzingen. Je website kun je in je profiel en in je signature (handtekening die zichtbaar is bij elk bericht dat je plaatst) kwijt

Registratie met als doel reclame te maken voor je eigen website of je bedrijf is niet gewenst, ook niet als de website of het bedrijf niet specifiek over taart decoratie gaat. Neem voor commerciele reclame-mogelijkheden contact op met de eigenaar van deze site

Rubriekspecifieke regels
Elke forumrubriek heeft een sticky topic. Lees deze eerst door voor je je (eerste) bericht in betreffende rubriek plaatst.

Registreren / Uitschrijven
De naam (= je nickname) die je bij registratie kiest, is de naam die zichtbaar is bij al je berichten. Deze kun je niet zelf wijzigen en wordt alleen bij uitzondering gewijzigd door de administrator. Neem hiervoor contact op met de administrator. Dubbele registraties zijn niet gewenst.
Het registreren op DeLeuksteTaarten.nl is niet ongedaan te maken; profielen worden niet op verzoek verwijderd. Regelmatig worden niet-actieve gebruikers verwijderd, echter de berichten worden niet verwijderd.
Als je niet meer wilt deelnemen aan het forum, kun je je gegevens in je profiel verwijderen en instellingen mbt privacy aanpassen.

Registratie met als doel stemmen te werven, enquêtes te laten invullen etc. is niet gewenst. Dit soort topics worden verwijderd. Mocht je voor studie-doeleinden een enquête willen houden, neem dan vooraf contact op met de beheerder van dit forum.

Moderatie
Er wordt door de administrators en moderators op bovenstaande gemodereerd. Berichten worden aangepast of verwijderd als ze niet stroken met onze forumregels. Vragen die naar aanleiding hiervan ontstaan, stel je via de mail aan desbetreffende mod of admin. Dit kan via de email-link onder hun naam. Er wordt over het modereren of sluiten van een topic geen discussie op het forum zelf aangegaan.
Wil je meer weten over de moderators, lees dan deze pagina door!

Veel plezier op het forum!