Re: Chocolate mud cake
@Kiruiv: op de Nigella website kwam ik het recept tegen wat ik heb:
250 grams butter, chopped
150 grams white cooking chocolate, chopped
2 cups (440 grams) caster sugar
1 cup (250ml) milk
1 1/2 cups (225 grams) plain flour
1/2 cup (75 grams) self-raising flour
1 teaspoon vanilla essence (or extract)
2 eggs, lightly beaten
WHITE CHOCOLATE GANACHE:
1/2 cup (125ml) cream
300 grams white cooking chocolate, chopped
Preheat oven to moderately slow (170C). Grease deep 20cm-round cake pan; line base and side with baking paper. Combine butter, chocolate, sugar and milk in medium saucepan; using wooden spoon, stir over low heat, without boiling, until smooth. Transfer mixture to large bowl; cool 15 minutes. Whisk in flours then essence and egg; poor mixture into prepared pan. Cover loosely with foil, bake for 1 hour. Discard foil, stand cake in pan for 10 minutes then turn onto a wire rack; turn top-side up to cool. Place cake on serving plate, spread all over with white chocolate ganache. White Chocolate Ganache: Bring cream to a boil in a small saucepan; pour over chocolate in a small bowl, stir with a wooden spoon until chocolate melts. Cover bowl; refrigerate, stirring occasionally, about 30 minutes or until ganache is of a spreadable consistency.
Dit zag er overigens ook lekker uit, maar weer anders:
http://www.lifestylefood.com.au/recipes … h-frosting
Bak ze!
Van huis uit Koopmans.


. Zo hoef je er ook niet per se geld voor uit te geven. Ik vind het soms wel irritant een recept op internet te vinden, aangezien er zoveel keuze is en er vaak grote verschillen in de hoeveelheid (gram, liter etc.) zijn. Dus weet ik dan nooit goed welk recept ik nu moet volgen.
of zou het te zwaar zijn 
Weet iemand hoe je de mudcake iets luchtiger kunt krijgen?
