Onderwerp: Sprits !
hierbij het recept voor de Spritsen
* 150 gr witte basterd
* 210 gr roomboter
* 250 gr zeeuwse bloem
* 25 gr ei ( ongeveer een half ei M)
* 5 gr citroenrasp
* snuf zout
Dit recept komt van mijn banketbakkers opleiding en wordt dus met de hand gemaakt ( geen gebruik van keukenmachine)
-weeg de grondstoffen nauwkeurig af.
- leg een spuitzak met spuitmondje klaar ( 8 tands spuitmondje nr8 )
geen wegwerp spuitzak gebruiken ...knapt meteen open zodra je de 1e sprits wil spuiten.
-zorg voor een krabbertje.
op het aanrechtblad maak je een wrijfdeeg!
*vermeng de suiker met het vocht en meng dit met de roomboter( op kamer temp).
*wrijf met de ene hand en krab bij met de andere.
*wrijf deze massa wit en soepel
*verdeel de bloem in drieën
*vermeng het 1e deel bloem met de suiker-boter massa en wrijf deze 3 min. intensief. Houd de massa wel steeds goed bij elkaar met de krabber.
*wrijf het 2e deel bloem erbij gedurende 2 min. en dan het laatste deel 1 min.
schep het deeg in de spuitzak , niet te vol want het is best pittig om op te spuiten.
bakpapier op de bakplaat
en de spritsen opspuiten in bv een rozet vorm of zoals ik had gedaan ( ziefoto)
afbakken op 140/150 gr ( hetelucht) in ongeveer 20 min.
liever lager bakken en langer dan te heet ...dan krijg je bruine randen
eventueel na afkoelen door de chocolade dompelen
Mmmmmm
succes ermee!
groetjes claudia