Onderwerp: Sprits !

hierbij het recept voor de Spritsen
* 150 gr witte basterd
* 210 gr roomboter
* 250 gr zeeuwse bloem
* 25 gr ei ( ongeveer een half ei M)
* 5 gr citroenrasp
* snuf zout
Dit recept komt van mijn banketbakkers opleiding en wordt dus met de hand gemaakt ( geen gebruik van keukenmachine)
-weeg de grondstoffen nauwkeurig af.
- leg een spuitzak met spuitmondje klaar ( 8 tands spuitmondje nr8 )
geen wegwerp spuitzak gebruiken ...knapt meteen open zodra je de 1e sprits wil spuiten.
-zorg voor een krabbertje.
op het aanrechtblad maak je een wrijfdeeg!
*vermeng de suiker met het vocht en meng dit met de roomboter( op kamer temp).
*wrijf met de ene hand en krab bij met de andere.
*wrijf deze massa wit en soepel
*verdeel de bloem in drieën
*vermeng het 1e deel bloem met de suiker-boter massa en wrijf deze 3 min. intensief. Houd de massa wel steeds goed bij elkaar met de krabber.
*wrijf het 2e deel bloem erbij gedurende 2 min. en dan het laatste deel 1 min.
schep het deeg in de spuitzak , niet te vol want het is best pittig om op te spuiten.
bakpapier op de bakplaat
en de spritsen opspuiten in bv een rozet vorm of zoals ik had gedaan ( ziefoto)
afbakken op 140/150 gr ( hetelucht) in ongeveer 20 min.
liever lager bakken en langer dan te heet ...dan krijg je bruine randen
eventueel na afkoelen door de chocolade dompelen
Mmmmmm
succes ermee!
groetjes claudia
Je geeft aan dat het handgemaakt is, dus niet met de machine, betekent dit dat het niet met de machine KAN of dat het niet lekker is uit de machine?? Ik kan namelijk niet zoveel minuten 'wrijven' (of kneden...)
!
) maar zo hebben we het niet geleerd op school ( heeeeel wat jaren geleden)
, je ziet nog wel wat van het spuit motief maar ze zijn nu erg dun, ze koelen nog af dus hoop dat ze lekker zijn.{de geur is top}
