Onderwerp: Vegi vanillecupcakes! (ei-, melk- en botervrij)
Omdat mijn broer allergisch is aan eieren en de boter zo goed als op was, heb ik wat gegoogeld, een combinatie van verschillende receptjes samengengevoegd en wat cupcakes in elkaar geflanst! (:
Ze zijn supergoed gelukt en in tegenstelling tot de meeste eivrije cupcakes, zijn deze luchtig, niet hard, zakken ze niet in (integendeel, ze werden echt groot!) enz.
Het receptje: (voor ca. 25 cupcakes)
Benodigdheden:
- 345 g (zelfrijzende) bloem
- 2 koffielepels bakpoeder
- 0,5 koffielepel baksoda
- 0,5 koffielepel zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 g witte suiker
- 350 ml vanille soyamelk
- 1 eetlepel wit azijn
- 200 ml arachideolie
- 2 beslagkommen
- mixer
Bereidingswijze:
Neem de eerste beslagkom en meng hierin de soyamelk met het azijn.
Laat het staan terwijl je aan de 2de beslagkom begint zodat het kan schiften.
Neem de tweede beslagkom en meng hierin alle droge ingrediënten.
Voeg nu de olie toe aan de eerste beslagkom en mix dit 1 min. op een lichte stand.
Daarna voeg je de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en mix dit op een middelmatige stand voor 2 à 3 min.
Verdeel daarna het mengsel over de cakevormpjes en bak ze op 160 graden celcius tot ze goudbruin zijn. (ca. 10 à 12 minuten)
Een kijkje in de oven!
Het eindresultaat, mmmm!
Smakelijk!
p.s.: ergens onderaan deze pagina vind je de binnenkant van de cupcake