Re: Biscuitdeeg
kan je de bloem ook vervangen door zelfrijzenden bakmeel,dan rijst die toch ook meer omhoog?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Biscuitdeeg
kan je de bloem ook vervangen door zelfrijzenden bakmeel,dan rijst die toch ook meer omhoog?
bloem/meel+bakpoeder= zelfrijzend bakmeel
Biscuit, daar hoeft eigenlijk (niet perse) geen bakpoeder in.
Als je goed luchtig klopt, komt het allemaal goed
vraagje.. wat is erdoor heen spatelen? ik heb nu allemaal kleine klontjes in het beslag.. iemand tips?
groetjes, ellen
Mijn biscuit stort steeds in. Het is mooi slagroomdik als ik het in de oven doe, maar het komt er al een dikke pannekoek uit
misschien is je oven niet goed voor verwarmt? dat hij daardoor in zakt? (of tussen door de oven open gedaan?)
misschien is je oven niet goed voor verwarmt? dat hij daardoor in zakt? (of tussen door de oven open gedaan?)
Niet te heet voorverwarmen.(150 graden is genoeg)
Als je oven te heet is, en het rijst te snel krijg je het vulkaan effect.
Helemaal plat, dan is hij wss ingestort door tocht/afkoeling...wie spiekt IN de oven ipv door de ruit voordat de biscuit gaar is?
Ik hoop dat je hier wat aan hebt, anders heeft mss iemand nog andere tips.
even een vraagje.
Ik heb een keukemachine van kenwood.
Welke klopper moet ik gebruiken om de eieren te mixen?
Hieronder de afbeeldingen
1:
http://www.onderdeelexpress.nl/Webwinke … flyer.html
2:
http://www.europart.nl/klein+huishoudel … /95012620/
3:
http://3.bp.blogspot.com/-H_Y7hhH5RyI/U … lopper.jpg
de eerste,
succes.
Taart is in gezakt tijdens het bakken
Heb de oven wel heelde tijd dicht gelaten
Taart is in gezakt tijdens het bakken
Heb de oven wel heelde tijd dicht gelaten
Te snel gerezen
Wat kan ik daar aan doen? Heb er klein beetje bakpoeder in gedaan.
Moet ik dit er dan niet meer in doen?
misschien op lagere temp. bakken?
althans het eerste kwartier, daarna langzaam opvoeren,
bijv. 13 min op 140
13 min op 170
13 min op 180, of zoiets.
werkt bij mij perfect.
en bakpoeder gebruik ik nooit bij biscuitbeslag, krijg er altijd zo´n
rare losse bovenlaag van, laat los van de taart, zeg maar
Ik ga het straks nog eens proberen. Zijn de temperaturen op hetelucht of boven en onder warmte? Ik kan dat kiezen op mijn oven.
Bak dan bij voorkeur boven en onderwarmte.
Start op 150 graden en voer langzaam op tot bij mij max 175 graden
( is even afhankelijk van je oven)
Liever te lang op 150 graden dan te lang op 175 graden.
Zo krijgt het tijd om te rijzen en te garen.
Je baktijd wel aanpassen aan de temperatuur, kouder=langer bakken
o ja wat is een beetje bakpoeder op welke hoeveelheid?
test maar eens met minder bakpoeder en een lagere temperatuur
succes
Hallo,
Als eerste wil ik u bedanken voor de goede uitleg van uw recept
Ik deed het zo ingewikkeld gelukkig kwam ik jou receptje tegen!
En dat was dat ik altijd het eiwit appart klopte en ran het gele met suiker appart, dan deed ik daar bloem bij en als laatste het witte...
elke keer zo een werk meestal Krimpte het weer in
Maar je hebt mij super blij gemaakt met dit receptje, hartelijk bedankt...
Ik heb het net geprobeerd, ik ben benieuwd hoe het er zal uitzien
Groetjess Filiz. (Nieuw op het forum) maar al een tijdje een volger
Bak dan bij voorkeur boven en onderwarmte.
Start op 150 graden en voer langzaam op tot bij mij max 175 graden
( is even afhankelijk van je oven)
Liever te lang op 150 graden dan te lang op 175 graden.
Zo krijgt het tijd om te rijzen en te garen.
Je baktijd wel aanpassen aan de temperatuur, kouder=langer bakkeno ja wat is een beetje bakpoeder op welke hoeveelheid?
test maar eens met minder bakpoeder en een lagere temperatuur
succes
Ik had een theelepel bakpoeder op 150 gram bloem gedaan.
Het is gelukt .
Hij is tijdens het afkoelen een heel klein beetje gezakt, maar hij is goed gerezen. Lekker luchtig. Nu gauw invriezen. Kan ik hem morgen bewerken.
Yes super goed gelukt !!
Nu heb ik wel een vraagje,Zou ik het vanavond al kunnen vullen?
Want de taart is voor morgen avond. Hoe zouden jullie dat doen?
Morgen ochtend vullen en afsmeren of dus in dit geval vanavond vullen en afsmeren? Sorry voor zo een domme vraag misschien maar ja ik heb dit recept voor het eerst gebakken, daarvan
Nogmaals bedankt
Hoe hoog zijn de taarten geworden dames?
Ik maak altijd me taarten met eigen recept van de site..
Of ik nu de warmte laat ophogen of niet.. ze komen niet verder dan me springvorm hoogte ( 24cm )
Misschien dan een beetje bakpoeder toevoegen voor nog meer hoogte? Zit er zo mee te kl*te steeds En met de mix lukt het me al helemaal niet haha
je kunt gerust vanavond vullen en afsmeren, maar morgen snijdt het makkelijker, 'vandaar altijd het advies: dag tevoren bakken,
schijnt te helpen als je m invriest, maar ja, daar is het nu te laat voor....
succes met de taart.
@charez, ik denk dat je dan te weinig lucht in je beslag hebt.
Bij biscuit:
Ik hou het recept van 50 gram aan.
Op elke 50 gram ei (=1 ei)
50 gram suiker
50 gram bloem ( mag ook 30 gram bloem+20 gram amandelmeel zijn)
Ik gebruik Géén maizena in het recept.
Liever voeg ik er nog iets gesmolten boter aan toe, +/- 7 gram per ei ( op het allerlaatst heel langzaam eraan toe voegen) Dat noemen ze genoisebeslag.
Eventueel bakpoeder, < minder dan 1 afgestreken theelepel op 3 eieren=150 gram recept verhoudingen
Genoise kapsels/bodems laten zich ook makkelijker snijden, ook vers
Mix me een ongeluk en her beslag is echt heel luchtig , tegen wit aan en ja lobbig zeg maar.. nog nier goed ?
Ok dan weet ik dat voor de volgende keer,bedankt!
Ik heb er twee gebakken de een alleen met bloem en suiker ende ander ook zo maar ook maizena. Ik vindt persoonlijk dat die met maizena wat voller en beter eruit zien dus 25 gr bloem en 5 gr maizena.
Ik heb een springvorm van 26cm gebruikt en uit die tabel de hoogte van 7,4 genomen en het is ook boven de springvorm hoogte gekomen, daarom heb ik eigenlijk met bakpapier de zijkanten verhoogt zodat het mooi recht omhoog kon reizen en idd gelukt!
En toen was ik blij
Mix me een ongeluk en her beslag is echt heel luchtig , tegen wit aan en ja lobbig zeg maar.. nog nier goed ?
Arme jij.
Dat klinkt goed
Meel eronder spatelen!!! niet roeren. gaat het daar fout?
met een spatel van onder in de kom het beslag naar boven tillen en omslaan, sommige noemen het ook vouwen.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Biscuitdeeg
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.