176

Re: Biscuitdeeg

kan je de bloem ook vervangen door zelfrijzenden bakmeel,dan rijst die  toch ook meer omhoog?

177

Re: Biscuitdeeg

bloem/meel+bakpoeder= zelfrijzend bakmeel

Biscuit, daar hoeft eigenlijk (niet perse) geen bakpoeder in.
Als je goed luchtig klopt, komt het allemaal goed ;)

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

178

Re: Biscuitdeeg

vraagje.. wat is erdoor heen spatelen? ik heb nu allemaal kleine klontjes in het beslag.. iemand tips?
groetjes, ellen

179

Re: Biscuitdeeg

Mijn biscuit stort steeds in. Het is mooi slagroomdik als ik het in de oven doe, maar het komt er al een dikke pannekoek uit :(

Life is a piece of cake.

180

Re: Biscuitdeeg

misschien is je oven niet goed voor verwarmt? dat hij daardoor in zakt? (of tussen door de oven open gedaan?)

181

Re: Biscuitdeeg

Fionaa schreef:

misschien is je oven niet goed voor verwarmt? dat hij daardoor in zakt? (of tussen door de oven open gedaan?)

Niet te heet voorverwarmen.(150 graden is genoeg)
Als je oven te heet is, en het rijst te snel krijg je het vulkaan effect.
Helemaal plat, dan is hij wss ingestort door tocht/afkoeling...wie spiekt IN de oven ipv door de ruit voordat de biscuit gaar is?

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, anders heeft mss iemand nog andere tips.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

182

Re: Biscuitdeeg

even een vraagje.
Ik heb een keukemachine van kenwood.
Welke klopper moet ik gebruiken om de eieren te mixen?
Hieronder de afbeeldingen

1:
http://www.onderdeelexpress.nl/Webwinke … flyer.html
2:
http://www.europart.nl/klein+huishoudel … /95012620/
3:
http://3.bp.blogspot.com/-H_Y7hhH5RyI/U … lopper.jpg

183

Re: Biscuitdeeg

de eerste,

succes.

184

Re: Biscuitdeeg

Taart is in gezakt tijdens het bakken  :(
Heb de oven wel heelde tijd dicht gelaten

185

Re: Biscuitdeeg

desireevd85 schreef:

Taart is in gezakt tijdens het bakken  :(
Heb de oven wel heelde tijd dicht gelaten

Te snel gerezen

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

186

Re: Biscuitdeeg

Wat kan ik daar aan doen? Heb er klein beetje bakpoeder in gedaan.
Moet ik dit er dan niet meer in doen?

187

Re: Biscuitdeeg

misschien op lagere temp. bakken?
althans het eerste kwartier, daarna langzaam opvoeren,

bijv. 13 min op 140
        13 min op 170
        13 min op 180, of zoiets.
werkt bij mij perfect.

en bakpoeder gebruik ik nooit bij biscuitbeslag, krijg er altijd zo´n
rare losse bovenlaag van, laat los van de taart, zeg maar :|

188

Re: Biscuitdeeg

Ik ga het straks nog eens proberen. Zijn de temperaturen op hetelucht of boven en onder warmte? Ik kan dat kiezen op mijn oven.

189 Laatst bewerkt door ireen123 (30-10-2012 12:32)

Re: Biscuitdeeg

Bak dan bij voorkeur boven en onderwarmte.
Start op 150 graden en voer langzaam op tot bij mij max 175 graden
( is even afhankelijk van je oven)
Liever te lang op 150 graden dan te lang op 175 graden.
Zo krijgt het tijd om te rijzen en te garen.
Je baktijd wel aanpassen aan de temperatuur, kouder=langer bakken :D

o ja wat is een beetje bakpoeder :D op welke hoeveelheid?
test maar eens met minder bakpoeder en een lagere temperatuur
succes

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

190

Re: Biscuitdeeg

Hallo,
Als eerste wil ik u bedanken voor de goede uitleg van uw recept :)
Ik deed het zo ingewikkeld  :s  gelukkig kwam ik jou receptje tegen!
En dat was dat ik altijd het eiwit appart klopte en ran het gele met suiker appart, dan deed ik daar bloem bij en als laatste het witte...
   :o  elke keer zo een werk  :nooo meestal Krimpte het weer in  :grr:
Maar je hebt mij super blij gemaakt met dit receptje, hartelijk bedankt...

Ik heb het net geprobeerd, ik ben benieuwd hoe het er zal uitzien *D
Groetjess Filiz. (Nieuw op het forum) maar al een tijdje een volger *D

Mensen blij maken is het leukste wat er kan zijn ;)

191

Re: Biscuitdeeg

ireen123 schreef:

Bak dan bij voorkeur boven en onderwarmte.
Start op 150 graden en voer langzaam op tot bij mij max 175 graden
( is even afhankelijk van je oven)
Liever te lang op 150 graden dan te lang op 175 graden.
Zo krijgt het tijd om te rijzen en te garen.
Je baktijd wel aanpassen aan de temperatuur, kouder=langer bakken :D

o ja wat is een beetje bakpoeder :D op welke hoeveelheid?
test maar eens met minder bakpoeder en een lagere temperatuur
succes

Ik had een theelepel bakpoeder op 150 gram bloem gedaan.

192

Re: Biscuitdeeg

Het is gelukt  :D  :D  :D  :D  :D  :D .
Hij is tijdens het afkoelen een heel klein beetje gezakt, maar hij is goed gerezen. Lekker luchtig. Nu gauw invriezen. Kan ik hem morgen bewerken.

193

Re: Biscuitdeeg

:thumb:

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

194

Re: Biscuitdeeg

Yes  super goed gelukt !!   :lol:
Nu heb ik wel een vraagje,Zou ik het vanavond al kunnen vullen?
Want de taart is voor morgen avond. Hoe zouden jullie dat doen?
Morgen ochtend vullen en afsmeren of dus in dit geval vanavond vullen en afsmeren? Sorry voor zo een domme vraag misschien maar ja ik heb dit recept voor het eerst gebakken, daarvan :think:

Nogmaals bedankt

Mensen blij maken is het leukste wat er kan zijn ;)

195

Re: Biscuitdeeg

Hoe hoog zijn de taarten geworden dames?

Ik maak altijd me taarten met eigen recept van de site..
Of ik nu de warmte laat ophogen of niet.. ze komen niet verder dan me springvorm hoogte ( 24cm )

Misschien dan een beetje bakpoeder toevoegen voor nog meer hoogte? Zit er zo mee te kl*te steeds  :( En met de mix lukt het me al helemaal niet haha

196

Re: Biscuitdeeg

je kunt gerust vanavond vullen en afsmeren, maar morgen snijdt het makkelijker, 'vandaar altijd het advies: dag tevoren bakken,
schijnt te helpen als je m invriest, maar ja, daar is het nu te laat voor....
succes met de taart.

197 Laatst bewerkt door ireen123 (30-10-2012 20:27)

Re: Biscuitdeeg

@charez, ik denk dat je dan te weinig lucht in je beslag hebt.
Bij biscuit:

Ik hou het recept van 50 gram aan.
Op elke 50 gram ei (=1 ei)
50 gram suiker
50 gram bloem ( mag ook 30 gram bloem+20 gram amandelmeel zijn)
Ik gebruik Géén maizena in het recept.
Liever voeg ik er nog iets gesmolten boter aan toe, +/- 7 gram per ei ( op het allerlaatst heel langzaam eraan toe voegen) Dat noemen ze genoisebeslag.
Eventueel bakpoeder, < minder dan 1 afgestreken theelepel op 3 eieren=150 gram recept verhoudingen

Genoise kapsels/bodems laten zich ook makkelijker snijden, ook vers ;)

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

198

Re: Biscuitdeeg

Mix me een ongeluk en her beslag is echt heel luchtig , tegen wit aan en ja lobbig zeg maar.. nog nier goed ?

199

Re: Biscuitdeeg

Ok dan weet ik dat voor de volgende keer,bedankt!
Ik heb er twee gebakken de een alleen met bloem en suiker ende ander  ook zo maar ook maizena. Ik vindt persoonlijk dat die met maizena wat voller en beter eruit zien  :)  dus 25 gr bloem en 5 gr maizena.

Ik heb een springvorm van 26cm gebruikt en uit die tabel de hoogte van  7,4 genomen en het is ook boven de springvorm hoogte gekomen, daarom heb ik eigenlijk met bakpapier de zijkanten verhoogt zodat het mooi recht omhoog kon reizen en idd  :thumb: gelukt!
En toen was ik blij   :D

Mensen blij maken is het leukste wat er kan zijn ;)

200

Re: Biscuitdeeg

Charesz schreef:

Mix me een ongeluk en her beslag is echt heel luchtig , tegen wit aan en ja lobbig zeg maar.. nog nier goed ?

:D  Arme jij.
Dat klinkt goed :thumb:
Meel eronder spatelen!!! niet roeren. gaat het daar fout?
met een spatel van onder in de kom het beslag naar boven tillen en omslaan, sommige noemen het ook vouwen.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij