26

Re: Cupcakes zijn een beetje vettig/plakkerig

Haha cool dat je het getest hebt!

Heb ook wel eens de Guinness cake van nigella met gewoon bakpoeder en met baking soda gemaakt, die met normaal bakpoeder was echt een monstervulkaan en met baking soda was veel mooier..
Dus eigenlijk had ik t wel kunnen weten  :o

27

Re: Cupcakes zijn een beetje vettig/plakkerig

Off-topic maar hoe wetenschappelijk kan dit forum soms zijn  :lol:
Leer elke dag wat bij, al dan niet dankzij beeldmateriaal van schuimende vloeistoffen ghihi

Don't wreck a sublime chocolate experience by feeling guilty.  ~Lora Brody

Re: Cupcakes zijn een beetje vettig/plakkerig

Tja mijn vader was chemicus, dus het is me met de paplepel ingegoten :)
Dit drankje niet dus hè...  :lol:

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: Cupcakes zijn een beetje vettig/plakkerig

:lol:  :lol:

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

30 Laatst bewerkt door ireen123 (10-09-2012 17:02)

Re: Cupcakes zijn een beetje vettig/plakkerig

Ook weer wat geleerd, in bakpoeder van Dr Oetker zit ook  ;) Backing Soda ( E nr 500i)
vandaar de reactie op zuur natuurlijk.

We worden steeds slimmer

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

31

Re: Cupcakes zijn een beetje vettig/plakkerig

Maar begrijp ik het dan goed dat je in plaats van bakpoeder baking soda kan gebruiken?

32 Laatst bewerkt door etmc (10-09-2012 18:05)

Re: Cupcakes zijn een beetje vettig/plakkerig

Nou ja en nee. als je backing soda gebruikt moet je wel n zuur hebben om mee te laten reageren, samengesteld bakpoeder bevat zowel een zuur en een base waardoor het zelfvoorzienend is.

Waardoor het dus een ander effect kan geven op je baksel (bv vulkaan of hoop gaten)

Re: Cupcakes zijn een beetje vettig/plakkerig

Ik heb ooit ergens gelezen dat bakpoeder ervoor zorgt dat ergens lucht in komt, en dat baksoda (in combinatie met een zuur) ervoor zorgt dat het mengsel de lucht beter kan vasthouden..... of andersom  :think:
Zal wel andersom zijn :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

34

Re: Cupcakes zijn een beetje vettig/plakkerig

Dit is het recept wat ik veelvuldig op Internet tegenkom in combinatie met Karnemelk:


    150 gram Boter
    150 gram Witte Baterdsuiker
    3 Eieren
    60 ml Karnemelk
    30 ml Citroensap
    180 gram Zelfrijzend bakmeel

Dit lijkt mij een betere verhouding natte / droge ingredienten



De info van Funcakes over bakpoeder en bakzout :

Bakzout,

ook bekend als Dubbel Koolzuur Baksoda, Baking Soda en natriumbicarbonaat, wordt gebruikt als rijsmiddel bij het bakken van koekjes, brood (soda bread) en cake. Tijdens het bakken reageert het met andere ingrediënten en komt er koolstofdioxide vrij die ervoor zorgen dat het te bakken product luchtig wordt. De zure ingrediënten die deze reactie veroorzaken zijn o.a.; wijnsteenzuur, citroensap, yoghurt, karnemelk, cacao en honing. Bakzout kan als vervanging gebruikt worden voor bakpoeder, mits er voldoende zure ingrediënten in het recept gebruikt worden. De meeste bakpoeders bevatten bakzout gecombineerd met wijnsteenzuur.

Bakpoeder

is een zuiver bakpoeder met de juiste combinatie van wijnsteenzuur en bakzout. Het ideal rijsmiddel voor koekjes en Cake.

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

35

Re: Cupcakes zijn een beetje vettig/plakkerig

ik gebruik gewoon een pak cakemix. lukt altijd. en ik gebruik vloeibare boter.