Dit is het recept wat ik veelvuldig op Internet tegenkom in combinatie met Karnemelk:
150 gram Boter
150 gram Witte Baterdsuiker
3 Eieren
60 ml Karnemelk
30 ml Citroensap
180 gram Zelfrijzend bakmeel
Dit lijkt mij een betere verhouding natte / droge ingredienten
De info van Funcakes over bakpoeder en bakzout :
Bakzout,
ook bekend als Dubbel Koolzuur Baksoda, Baking Soda en natriumbicarbonaat, wordt gebruikt als rijsmiddel bij het bakken van koekjes, brood (soda bread) en cake. Tijdens het bakken reageert het met andere ingrediënten en komt er koolstofdioxide vrij die ervoor zorgen dat het te bakken product luchtig wordt. De zure ingrediënten die deze reactie veroorzaken zijn o.a.; wijnsteenzuur, citroensap, yoghurt, karnemelk, cacao en honing. Bakzout kan als vervanging gebruikt worden voor bakpoeder, mits er voldoende zure ingrediënten in het recept gebruikt worden. De meeste bakpoeders bevatten bakzout gecombineerd met wijnsteenzuur.
Bakpoeder
is een zuiver bakpoeder met de juiste combinatie van wijnsteenzuur en bakzout. Het ideal rijsmiddel voor koekjes en Cake.
Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!