Onderwerp: Herman deeg (vriendschapsdeeg)
Hoi,
Dit is een vorm van een kettingbrief, ik heb er een hekel aan maar dit is leuker, dit is deeg en na een week verzorgen kan je een lekkere cake bakken
Hier het recept.
Ik heb het recept nog nooit zelf gemaakt, want krijg het beslag elke keer. Ik heb paar jaar terug iets van 5 x gebakken en zag er wel de lol van in maar daarna kwam het mijn neus uit
Sinds gisteren heb ik me laten overhalen door een vriendin, dus Herman staat weer in de keuken
Hier het recept en uitleg :
Herman, de ultime vorm van vriendschap!
Wat is Herman.
Herman is een gistdeeg wat je gedurende 10 dagen voedt en verzorgd, op dag 9 verdeel je Herman in 3 porties, een deel bewerk je verder en eet je op, een deel geef je aan een goede vriend en van het laatste deel start je je nieuwe Herman.
Herman is een vriendschapsbrood, het is de bedoeling dat je in de tijd dat je met Herman bezig bent even stil staat, bij liefde, jezelf, geloof, vriendschap en relaties.
Herman mag absoluut niet omgeroerd worden met metaal of bewaard worden in metaal!
Hoe kom je aan Herman deeg?
Je kunt natuurlijk wachten tot je van iemand een stukje Herman deeg krijgt, maar je kunt het deeg van Herman ook zelf starten.
Zelf starten:
100 gram suiker
250 ml warm water
1 zakje gist ( 7 gram)
225 bloem
Suiker oplossen in 1/2 kopje van het warme water.
Strooi gist erbij, laat 10 minuten staan.
Roer de rest van het warme water erbij en de bloem.
Klop totdat het een glad beslag is.
Goed afdekken met plastic folie.
Laat rusten op kamertemperatuur tot de volgende dag.
Hoe wil Herman gevoed worden?
Je moet Herman goed verzorgen. Zet Herman nooit in de koelkast, maar zorg dat hij warmte krijgt.
Dek Herman niet af, zodat Herman kan ademen, een theedoek eroverheen leggen mag wel.
Herman zal groeien, dus zorg dat je Herman bewaard in een ruime schaal, die niet! van metaal is.
dag 1:
Vandaag heb je Herman gekregen of gemaakt en wil Herman wennen aan zijn nieuwe omgeving en een beetje uitrusten voor het groeien.
dag 2:
Roer Herman goed door, gebruik hiervoor een houten lepel, Herman houdt niet van metaal.
dag 3:
Roer Herman een paar keer per dag goed door, dat vind Herman fijn.
dag 4:
Herman heeft honger gekregen, geef hem daarom het volgende te eten:
250 ml. melk
125 gr. bloem
200 gr Suiker
dag 5:
Roer Herman een paar keer per dag goed door, daar houdt Herman van.
dag 6:
Roer Herman een paar keer per dag goed door, dat vindt Herman fijn.
dag 7:
Roer Herman een paar keer per dag goed door, hier wordt Herman luchtig van.
dag 8:
Roer Herman een paar keer per dag goed door, Herman wordt graag vertroeteld door je.
dag 9:
Herman heeft weer honger en wil het volgende eten:
250 ml. melk
125 gr. bloem
200 gr. suiker
Dit is het moment dat Herman zich gaat voortplanten, verdeel Herman over 3 bakjes.
1 bakje geef je aan een vriend(in) of familielid die je graag het genoegen van Herman gunt.
1 bakje wordt je volgende Herman.
Het laatste bakje gebruik je om door te gaan naar dag 10.
dag 10:
Vandaag heeft Herman een enorme honger en daarom verwen je Herman een feestmaal!
0.15 liter olie
250 gr. bloem
2 eieren
2 theelepels bakpoeder
1 appel in stukjes
200 gr. suiker
200 gr. noten en/of rozijnen
2 theelepels kaneel
1 theelepel zout
Meng Herman nog eens goed door elkaar.
Vet een bakblik in en bestrooi dat met suiker, vul het bakblik met Herman deeg.
Verwarm de oven voor op 170C en bak Herman in ongeveer 1 uur en 15 min. gaar.
Eet smakelijk!
www.taartenvanmanika.nl