Onderwerp: hoe maak je een dikkere vulling zonder dat hij uitpuilt?
Hallo,
Kan iemand me helpen aub...
Ik ben sinds mei aan het bakken.
En men gasten vinden mn taartjes echt wel lekker maar zeggen soms dat de vulling iets dikker mag zijn (bavarois of vers fruit).
Nu heb ik eens een dikkere vulling gelegd maar dan krijg ik na een tijd zon bol randje in mijn strakke taart 
de volgende keer heb ik eerst met botercreme zo(n muurtje gemaakt en dan opgevuld... maar dan nog vonden ze het niet genoeg... hoe doen jullie dit? Hoe dik smeer je eigenlijk zon vulling?
bedankt
Groetjes,
Lara

Weet zelf niet hoe dik ik ze ertussen doe,denk op z'n dikst 1cm.
en die ene begint idd erg hoog te zagen
Dan heb je nog het gewenste effect
. ik maak de lagen ook best dik en maak geen dijkje, ik houd wel een halve cm van de rand leeg. en dan plamuur ik de taart dicht met botercreme bij het afsmeren. daarna zet ik hem in de koelkast om even op te stijven en als er dan eventueel nog wat vulling doorheen komt, smeer ik er later nog wat botercreme op. maar dat gebeurt niet vaak eigenlijk. ik weet niet hoe dik ik smeer maar denk ongeveer 1cm.
is toch niet lekker 1:1 en dan de laag fondant daar nog bij?



