Re: caramel shortcake , makkelijk en heerlijk!
Dit lijkt mij heerlijk. Ga het eens uitproberen.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » caramel shortcake , makkelijk en heerlijk!
Dit lijkt mij heerlijk. Ga het eens uitproberen.
Dit lijkt mij heerlijk. Ga het eens uitproberen.
Kun je hiervoor ook de caramel gebruiken die je krijg als je een gesloten blikje gecondenseerde melk een paar uur laat koken? Dat vind ik wat makkelijker dan een half uur in een pannetje roeren.
Kun je hiervoor ook de caramel gebruiken die je krijg als je een gesloten blikje gecondenseerde melk een paar uur laat koken? Dat vind ik wat makkelijker dan een half uur in een pannetje roeren.
Ik kan je niet helpen met je vraag, alleen dat half uur is natuurlijk wel een beetje....... Snap dat het voelt als een half uur, maar 5 - 10 minuutjes staan in het niet bij de smaak......
nee denk het niet, want dit wordt beetje stijf, meer zoals de mars caramel. Zacht maar niet meer lopend.
De truc bij dit recept is dat je geduldig bent, goed blijft roeren totdat je merkt dat het roeren zwaarder gaat. Dan is hij later mooi stijf.
hebben jullie de mini cupcake vormpjes voor gebruik? en welk recept/verhoudingen gebruiken jullie hiervoor zag op de site het recept niet staan of kijk misschien verkeerd......
hebben jullie de mini cupcake vormpjes voor gebruik? en welk recept/verhoudingen gebruiken jullie hiervoor zag op de site het recept niet staan of kijk misschien verkeerd......
Pag 3 , berichtje 101 van Kwebbeltje
Ik heb dit recept gister uitgeprobeerd en ze zijn echt heeeerlijk!
de geboorte twixy
ik heb ze net gemaakt en ze zijn TGVW !!!
(Te Goddelijk Voor Woorden)
Ik denk dat ik zo ook maar eens ingredienten ga inslaan....
Nou, de bodem met caramel staan af te koelen, ben benieuwd. Vind de gecondenseerde melk alleen altijd zo stinken... Hoop dat het beter smaakt, ik had nu namelijk helemaal niet de neiging m'n vingers erin te steken....
......
Niet mijn ding helaas (niet helaas voor de lijn )
Oh jee, je moet er dus gewoon even aan wennen....
Oh jee, je moet er dus gewoon even aan wennen....
Na gewenning zijn ze toch wel erg verslavend he!!
Morgen maar meenemen naar vaderdag bij m'n ouders, anders is het echt té slecht voor me....
Ik heb niet heel het topic doorgelezen (druk druk druk) dus alvast mijn excuses als het hier al ergens tussen staat.
Voor hoeveel personen is ongeveer dit recept? Wil het als afscheid geven voor stage (patiënten en therapeuten) dus ik heb een heeeeleboel nodig!
Alvast bedankt,
Klunsje
Als je het in mini silliconen bakvormen maakt van xenos dan 4 bakvormen vol.
Heb dit recept al heel vaak gemaakt, altijd lekker!
Alleen vind ik de shortcake wel wat droog en brokkelig..
Nu dacht ik: zou ik er geen bastognekoek-bodem onder kunnen doen (zoals in kwarktaart)? Of digestives.. Zou dat lekker zijn?
Ik heb ze vrijdag ook gemaakt. Bij het koken van de caramel dacht ik: getver wat stinkt dit. De eerste die ik proefde vond ik ook niet geweldig. Ik had ze in de koelkast gezet, en je breekt je tanden er bijna op. zaterdagmorgen heb ik ze uit de koelkast gezet, en ik moet zeggen: "heerlijk". Ook mijn kinderen vinden ze geweldig. Ze zijn nu bij opa en oma, en ik heb nog twee stukjes voor ze bewaard. Moet zeggen dat ik het wel moeilijk vind om ze niet zelf op te eten. Ze vragen nu al:'Mama wanneer maak je weer van die lekkere twixjes".
Ik had bij het maken van de caramel wel een probleem. Bij het aan de kook brengen van het mengsel begon begon dit gelijk aan te branden op de bodem. Stond als een gek te roeren, maar kon niet voorkomen dat het aanbrandde. Toen het mengsel bijna kookte heb ik het door een zeefje in een schone pan geschonken. Ik kook op een keramische plaat, maar had wel een pan met een dikke bodem. Kan ik dit voorkomen? Ik moet de plaat op vol vermogen zetten, anders krijg ik hem niet aan de kook. Moet het misschien aux bain marie opgewarmd worden?
wat ik meestal doe is aan de kook brengen op de ene plaat en als het dan kookt verplaatsen naar een andere plaat die ik lager zet. Zo voorkom je dat de de boel aanbrandt omdat de plaat te heet blijft
Bij mij begon het al aan te brande voordat het kookte, en als ik de plaat op half zet krijg ik 'm niet aan de kook. Maar ik probeer het nog een keer weer in de vakantie. Het eindresultaat was heerlijk, had alleen iets meer werk met zeven, en het maakt je wat onzeker.
ik heb net voor het eerst gemaakt.
de karamel is vrij blank gebleven is dit normaal??
Bij mij was de caramel ongeveer dezelfde kleur als de caramel die in de twix zit. Dus iets lichtbruin.
Gisteren de koek en de caramellaag gemaakt, vandaag de chocolade eroverheen. Heb een vorm van 26cm gebruikt maar heb wel het idee dat de caramellaag de volgende keer iets dunner mag. De koek moet denk ik de volgende keer ook iets langer bakken. Smaak was gelukkig wel goed . Het lukt me helaas niet om een foto te plaatsen .
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » caramel shortcake , makkelijk en heerlijk!
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.