26

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Kaatjecrx schreef:

Ik vraag me toch af hoe jullie weten dat het kapsel lekker is haha, je kan natuurlijk niet proeven neem ik aan?

Ik heb vanmiddag alles in huis gehaald om het zelf te gaan proberen, dus ik ga zo aan de slag...Ik ben benieuwd!

Nog een laatste vraag voor de botercreme. Als je daar een vanille of choco smaakje aan wilt toevoegen las ik iets over sanoma. Maar ik heb hier een pakje pudding zonder te koken in de smaken vanille en chocolade...dat zal het wel niet zijn he?

Ik bak natuurlijk ook wel eens voor mijzelf... eh.. onszelf  :)  En verder geloof ik de anderen als ze zeggen dat het lekker was :9  ;)

27

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Ja ok daar heb je gelijk in haha!

Nou hij staat al 45 minuten in de oven en hij stijgt voor geen meter :( Hij s zelfs een beetje schuin, hij komt niet boven het bakblik uit...erg jammer, ben benieuwd wat ik fout gedaan heb :(

28

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Mammavanvijf schreef:
Kaatjecrx schreef:

heb een filmpje gevonden voor het spatelen, klopt dat zo?

http://www.youtube.com/watch?v=qxe6QhZKDfY

Vind ik het gek dat het zo lang duurt, vergeleken met dit filmpje... spatelt hij wel heel hard... :D  :D  :D  Ik doe schepje voor schepje en dan voorzichtig spatelen tot al het bloem is opgelost... en dat duurt wel even... MAAR... het wordt wel luchtiger dan het er door te mixen.

Meer geweld gebruiken dus!

O ja... ik weeg nooit eieren af, ik pak maatje M en als ik eieren vers haal (mijn voorkeur) dan doe ik eentje extra als de eitjes wat klein zijn. Ik maak overigens mijn kapsel gewoon van bloem en dan maakt een extra eitje niet uit.

Ik vind ook dat hij redelijk hard nog "roert" door zijn deeg. Ik doe het voorzichtiger anders zakt mijn beslag in.
Eieren gebruik ik bijna altijd ook maatje M, ik weeg ze dan ook niet meer af omdat je dan weet dat het aantal grammen klopt.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

29

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Carien schreef:
xhafal schreef:

slaapwel Carien. Kom maar eens af,  ik zal je leren spatelen :lol:

:think: Hoboken...... da's maar 2 u en 18 minuten van hier  :think:

:lol:  Kan je ook ineens Antwerpen een bezoekje brnegen.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

30

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Kaatjecrx schreef:

Ik vraag me toch af hoe jullie weten dat het kapsel lekker is haha, je kan natuurlijk niet proeven neem ik aan?

Ik heb vanmiddag alles in huis gehaald om het zelf te gaan proberen, dus ik ga zo aan de slag...Ik ben benieuwd!

Nog een laatste vraag voor de botercreme. Als je daar een vanille of choco smaakje aan wilt toevoegen las ik iets over sanoma. Maar ik heb hier een pakje pudding zonder te koken in de smaken vanille en chocolade...dat zal het wel niet zijn he?

Kapsel gaar of niet? ik steek er even een scherp mes in, ik gebruik altijd hetzelfde mes en als er niets "nat" meer aan blijft hangen is het klaar. Het is een beetje ondervinding, hoe meer je bakt, hoe sneller je zal kunnen zien dat je biscuit klaar is.

Sanoma pudding is inderdaad die pudding uit een pakje die klaars wordt gemaakt zonder te koken, heb het ook 1 keer geprobeerd door miujn slagroom, slecht was het niet maar toch niet zo lekker. Je kan het proberen door je BC, maar je kan ook chocopasta door je BC doen, is veel lekkerder dan zo'n zakje

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

31

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Kaatjecrx schreef:

Nou hij staat in de oven...

Het mixen ging perfect op 10 min hoog en 2 min laag, was mooi geel en schuimig!

Het spatelen was echt een ramp haha, zelfs met het filmpje erbij...Hij begon in een keer in te zakken en toen ik wat rustiger deed kwam hij weer een heel klein beetje omhoog.

Ik heb net geen 2/3 van de bak vorm vol gekregen en voor hij in de oven ging begonnen er allemaal luchtblaasjes om hoog te komen en die knapte. Zo kreeg ik allemaal kleine gaatjes, weet niet of dat goed was...

Dus nu afwachten!

zoals al gezegd, volgens mij iets rustiger spatelen dan in het filmpje. Je beslag zou eigenlijk wel meer naar de witte kant moeten zijn dan de gele (als je het gewoon zelf maakt), als het nog echt geel is moet je meer mixen.
een biscuit zit natuurlijk vol lucht, weet niet hoe groot je gaatjes zijn.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

32

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Mammavanvijf schreef:
Carien schreef:

.

Onze kippen houden zich ook niet aan de M ;)
Ik weeg de eieren en trek daar het gewicht van de schillen (zo'n 6gr p/s) van af. Gewicht moet dan boven het gewenste uit de tabellen liggen.

Wat een rare kippen.... heb je ze niet getraind? :)

jawel O-) , maar ja, kippen zijn zo ongeveer de domste beesten die ik ken :s  :think:  op de kalkoenen na dan, die hebben gewoon geen hersens :nooo
:D

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

33

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

kapsel is gaar, wanneer het gaat krimpen en wanneer, als je de bovenkant voorzichtig induwt, een sponzige tegendruk krijgt. Voel je een luchtbel, dan istie nog niet gaar :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

34

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Nou, wat een drama haha. Hij is gaar maar schuin en redelijk droog van binnen :( en heb m net gesneden en hij kruimelt onwijs. Iemand tips??

35 Laatst bewerkt door Carien (20-04-2012 18:11)

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

:shh: mix O-)

:o  ;)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

36

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Ja die haal ik vd week ook haha! Hier in de buurt is alleen love to bake, die hebben hun eigen mix. Iemand ervaring? Alleen een kilo mix en verzendkosten hier is het nu best duur :(

37

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Carien schreef:

:shh: mix O-)

:o  ;)

:lol:

gewoon opnieuw proberen.

Bedoel je dat hij kruimelt bij het doorsnijden? iets zal het altijd kruimelen, wel wachten tot hij echt goed afgekoeld is. Met wat heb je de biscuit doorgesneden?

Schuin? bedoel je schuin gerezen in je bakblik? raar, het kan wel zijn dat het in het midden wat meer rijst, maar echt schuin? je bakvorm stond toch recht in de oven? :think:

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

38

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Ja schuin gerezen, bakblik stond recht, gesneden met nieuw broodmes. Had op depp de bovenkant allemaal kleine gaatjes en hij smaakt erg droog

39

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

biscuit is droog! daarom ook dat je vullingen nodig hebt. ;)  (en tremperen eventueel)

dat schuine verbaast mij, heb ik nog nooit gezien. ik gok maar wat, maar zou je oven niet goed kunnen zijn? veel te warm aan 1 kant?
bij mij is de achterkant iets warmer dan de voorkant van de oven maar scheelt gelukkig niet veel dus geeft geen schuine biscuits.

Broodmes met tandjes? dat geeft inderdaad wel veel kruimels.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

40

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Welk recept heb je gebruikt?
Misschien gewoon nog een keer proberen :D
Ik gebruik gewoon biscuit 2 (bij recepten hier) en is nog nooit mis gegaan. Zelfs mijn allereerste keer niet :P

Groetjes,
Marieke

41

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Biscuit basis met maizena. Dat kan wel. Voor kan :+ t was lager dan achterkant. Heb foto s gemaakt. Ga nu eerst 3 kids badderen en dan zet ik ze hier wel bij. Droog hoort dus... ok haha ja mes met kartels

42

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

kartels geeft veel kruimels. volgens mij is je oven dan te warm aan de achterkant. Je kan dan naar het einde toe je biscuit draaien in de oven (niet de eerste helft van de baktijd!!!!!!! want dan kan je biscuit inzakken als je de oven opendoet)

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

43

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Ok en als je een springvorm hebt is het dan normaal dat hij er niet overheen komt? Hij was opgegemeten 6,5 cm hoog. Maar was 2/3 van het bakblik... zie ze altijd zo mooi hoog of moet ik een maat kleiner bakblik nemen met de zelfde hoeveelheid? Ik had nu 26 cm

44

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

hoeveel eieren had je gebruikt? Je hebt ergens tabellen op de site om te zien hoeveel je moet gebruiken juist.

Je had al aangegeven dat je beslag geel was, en het moet echt naar de witte kant gaan hoor vooraleer het goed is. Daar kan het ook aan liggen.  als je bakvorm 6,5cm hoog is zou hij als je hem 2/3 vult toch echt aan de bovenkant moeten komen. Hou er ook rekening mee dat als je hem vult je taart dus een pak hoger wordt. ;)

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

45

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Hierbij de foto's

http://img208.imageshack.us/img208/8210/imag0130k.th.jpg
http://img593.imageshack.us/img593/1548/imag0130r.th.jpg
http://img804.imageshack.us/img804/5281/imag0131wf.th.jpg
http://img254.imageshack.us/img254/1922/imag0132cg.th.jpg
http://img856.imageshack.us/img856/9310/imag0133h.th.jpg
http://img689.imageshack.us/img689/4011/imag0134li.th.jpg
http://img838.imageshack.us/img838/6177/imag0135on.th.jpg
http://img11.imageshack.us/img11/5235/imag0136s.th.jpg
http://img821.imageshack.us/img821/7537/imag0137oc.th.jpg
http://img822.imageshack.us/img822/7787/imag0138b.th.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/6536/imag0140v.th.jpg
http://img689.imageshack.us/img689/6541/imag0139u.th.jpg

Graag jullie mening als jullie iets opvalt ;) Bedankt alvast!!

46

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

beslag voor het bakken ziet er volgens mij niet hoog/schuimi/wit genoeg uit, er moet veel meer in die pot zitten. het volume vergroot enorm als je de eieren met de suiker opklopt. je moet echt snel mixen en je mixer door heel het beslag bewegen en ook zien dat je ballongardes niet constant onder het beslag zitten, dus een deeltje erboven zodat ze er lucht in kunnen scheppen;
de structuur lijkt mij iets kruimeliger dan hetgeen ik heb. heb je je bloem gezeefd en in stukjes bij het beslag gespateld? want het lijkt mij dat het beslag in de bakvorm (voor het bakken) te grof is.
dat je biscuit dan lager is , is een logisch gevolg van al de rest.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

47

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Ok dan doe ik de volgende keer langer dan 10 minuten, kijken wat dat geeft. Het was echt aardig om hoog gekomen, bijna verdubbeld. Het is een erg grote kom haha!

Mixer gaat echt hard en stond ook niet volledig onder...hij draait rond met grote snelheid.

Ik denk dat daar de fout is gegaan, ik heb de bloem gezeefd en in een keer erbij gedaan met de maizena, dus dat doe ik van de week ook eens anders! En dan veel langer spatelen. Ben benieuwd!

Bedankt!

48

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

het moet meer dan verdubbelen.  :Y 
langer spatelen tot de bloem goed gemengd is, maar wel voorzichtig en ook weer niet te land anders gaat je lucht eruit. Het is een evenwicht zoeken tussen de twee. bij mij werkt het best : ongeveer 1/3 van de bloem bij doen, een beetje spatelen, dus dat je de bloem niet meer ziet maar dat ze nog niet gemengd is, dan terug 1/3 erbij weer hetzelfde doen en dan het laatste deel, maar dat moet dan wel weer goed gemengd worden.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

49

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

Ok, ja ik zag volgens mij wel nog wat stukjes, dus dan heb ik inderdaad niet goed gespateld, maar ach, zodoende leert men! Is bij jou het beslag helemaal glad op het einde of niet?

50

Re: Wie helpt mij met aanvullen of feedback geven?

beslag is inderdaad bijn praktisch glad. Hier en daar is er misschien een stukje bloem aan mijn aandacht ontsnapt. ;)

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen