Onderwerp: Recept gezocht dat niet kan mislukken: chocolade cupcakes!
Ik ben op zoek naar een ´nooit-mislukkend´recept voor chocolade cupcakes. Wie o wie heeft tips? Ik ben echt op zoek naar een beetje smeuig recept, niet van die droge cake.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Recept gezocht dat niet kan mislukken: chocolade cupcakes!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik ben op zoek naar een ´nooit-mislukkend´recept voor chocolade cupcakes. Wie o wie heeft tips? Ik ben echt op zoek naar een beetje smeuig recept, niet van die droge cake.
Hoi Roos, ik heb op m'n website een receptje van Nigella geplaats voor heerlijke smeuïge chococakejes, er gaat ook lekker gesmolten chocolade door en jam, echt een aanrader, en nee ze zijn nog nooit mislukt :-D
Ik ben op zoek naar een ´nooit-mislukkend´recept voor chocolade cupcakes. Wie o wie heeft tips? Ik ben echt op zoek naar een beetje smeuig recept, niet van die droge cake.
Er zijn veel recepten voor chocolade cake, bijna elke kun je gebruiken voor cupcakes, maar je kunt ook je favoriete recept proberen voor brownies, erg geschikt om een smeuige cupcake te maken.
Hier heb je een basic brownie recept, vol met chocolade :
65 gram boter
65 gram chocolade in stukjes
210 gram rietsuiker
65 ml volle melk (kamertemperatuur)
2 eieren (kamertemperatuur)
80 gram patenbloem 1 el cacao
2 el bakvaste chocolade druppels (optioneel)
een paar druppels vanille
mespuntje zout
Chocolade even laten smelten, goed doorroeren om zeker te zijn dat alles gesmolten is en opzij zetten.
De bloem vermengen met de cacaopoeder en zout en wegzetten
Boter net smelten en de suiker er goed door mixen, nu toevoegen de eieren, na ieder ei goed mixen, dan de melk, de gesmolten chocolade, de bloemmix en de vanille. Nu de chocolade druppels met een lepel even door het beslag vouwen.
In de cupcakes vullen, dit is een brownie beslag dus komt niet hoog op.
In een voorvermarmde oven van 175 graden bak de cupcakes voor ongeveer een 20 minuten, de cakjes worden op top een beetje krokant en blijven zacht en chewy aan de binnenkant.
Je kunt uiteraard ook bvb wat gehakte pecans of walnoten toevoegen.
Erg lekker is om als de brownie cupcakes klaar zijn in de magnetron in een geschikt hitte bestendig schaaltje 3 of 4 vanillefudge caramels te smelten met een theelepletje melk, goed roeren (kijk uit, gloeiend heet) en deze met behulp van een vorkje of lepeltje wat fudge lijntjes te trekken over je brownies.
Dat recept klinkt lekker, Granny W. Moet de 65 gram chocolade pure of melkchocolade zijn?
Dat recept klinkt lekker, Granny W. Moet de 65 gram chocolade pure of melkchocolade zijn?
Ik gebruik zelf voor de basis altijd een pure chocolade, dat geeft een rijke chocoladesmaak, je kunt voor de echte chocholic uiteraard ook de echte 72% of hoger bijna zwarte chocolade gebruiken, mijn dochter is daar razend op
hoi granny,
staat dit recept oop op je site???
heb gisteren even gekeken en de marzipan botercreme lijkt me geweldig!
bedankt!
Saskia
hoi granny,
staat dit recept oop op je site???
heb gisteren even gekeken en de marzipan botercreme lijkt me geweldig!
bedankt!Saskia
Hi Saskia
Het recept staat nog niet op mijn site, we zijn deze tak van de site nog maar net begonnen en voegen stukje bij stukje toe, ik probeer van ieder recept een foto te leveren, recept te schrijven en dan erop. Maar mijn webdesigner was even niet beschikbaar vanwege een paar gekneusde vingers en we lopen enigzins achter
Ik ben niet alleen bezig met zoet maar ook met brood etc, wil al mijn recepten eerst weer allemaal even zelf maken zodat ik zeker weet dat er niets verkeerd gaat
Ik moet ook een keuze maken aan recepten die ik over een periode van meer dan 30 jaar heb gebruikt/ontworpen of geleerd tijdens mijn opleiding/werk of van mijn moeder en dat zijn er nogal wat en niet allemaal zijn ze aan de Nederlandse smaak getoetst
Er staat op dit forum nog een paar van mijn recepten, eentje voor chocolatchip cookies (een recept van een kennis en door mij een beetje aangepast) en een sugarcookie dat niet vervormd tijdens het bakken en geschikt is voor versiermogelijkheden, beiden komen ook op de site te staan met foto's.
Ook de trempeersiroop moet nog naar de site en nog honderd andere dingen geloof ik
Maar nu terug naar de keuken, verse Kaiserbrotchen bakken
hmmmmmmm ik heb net broodmix gekocht voor het geval dat het morgen de hele dag regend hebben de jongens wat te doen ik wilde een broodje vlechten !
groet,
Saskia
hmmmmmmm ik heb net broodmix gekocht voor het geval dat het morgen de hele dag regend hebben de jongens wat te doen ik wilde een broodje vlechten !
groet,
Saskia
Er staat een recept op de site voor Butterzopf, dit is een lekker zacht zoetig witbrood, erg geschikt om een vlechtbrood van te maken als je ooit nog eens met gewone ingredienten aan de bak wil, zoveel leuker en lekkerder dan een mix
Wil je eens een kaiserbroodje vorm krijgen dan verdeel je deeg in stukjes van ongeveer 60 gram en rol een stukje uit tot een lengte van 15 cm ongeveer, hierin leg je een simpele platte knoop, stop het 'onderste uiteinde boven in het midden en de het 'bovenste' uiteinde onder in het midden een beetje omhoog, zo heb je een kaiserbroodje vorm
Even kijken want ik heb ergens een site url waar een fotocollage staat........
Yep gevonden:
http://www.preparedpantry.com/howtomakekaiserrolls.htm
leuk!
bedankt,
ja het moet nu maar even met een mix anders worden de kids ongeduldig het is ook maar een testje hoor meer bezig houden eigenlijk man man wat zal ik blij zijn als die schooldeur weer open staat!
SaskiA
leuk!
bedankt,
ja het moet nu maar even met een mix anders worden de kids ongeduldig het is ook maar een testje hoor meer bezig houden eigenlijk man man wat zal ik blij zijn als die schooldeur weer open staat!
SaskiA
Ik heb gelukkig geen kleine kids.........ik vind ze altijd wel leuk....van een ander
Mijn dochter (20) gaat maandag weer naar school, maar tussendoor zie ik die ook maar weinig, op die leeftijd hebben ze gelukkig een eigen leven
ja ik kan niet wachten tot ze de deur uit zijn maar helaas met 5 en 7 duurt dat nog wel even.
als ze nou eens niet zo zouden vechten de hele dag maar eens gewoon een spelletje doen of lego-en of zo maar nee hoor elkaar aanvallen blijft blijkbaar de leukste bezigheid.
saskia
ja ik kan niet wachten tot ze de deur uit zijn maar helaas met 5 en 7 duurt dat nog wel even.
als ze nou eens niet zo zouden vechten de hele dag maar eens gewoon een spelletje doen of lego-en of zo maar nee hoor elkaar aanvallen blijft blijkbaar de leukste bezigheid.
saskia
Aha ...slopertjes.......ik zette de slopertjes meestal aan het werk met zoutdeeg en liet ze daar mee knoeien en enge dingen van maken zoals bloeddoorlopen ogen enzo.........vonden ze geweldig
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Recept gezocht dat niet kan mislukken: chocolade cupcakes!
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.