Onderwerp: Bicsuit of Cake: Wat en waarom?
Dit topic is afgesplitst uit een ander topic
Maar het scheelt natuurlijk wel dat "wij" vnl. biscuit gebruiken en geen zwaardere engelse cake. Het klinkt alsof jij vooral engels bakt, klopt dat? Ik vind het juist zo leuk dat er een "nederlands stroming" onstaat, met stapeltaarten ipv stacked cakes
Waarom gebruiken zoveel mensen hier eigenlijk biscuit, ik gebruik hoofdzakelijk cake, in verschillende soorten, heeft niets met Engels te maken eigenlijk.
Wat ik hier zie is dat het veel lijkt op wat ik in Amerika tegenkom. Biscuit is bvb niet echt geschikt voor veel werk waar hier nogal een voorkeur voor is zoals bvb voor modelwerk enzo.
Ik gebruik cake omdat de draagkracht gewoon erg belangrijk is, de smaak en structuur uiteraard en de houdbaarheid.
Ik heb niets tegen een Nederlandse stroming, iik vind het alleen jammer dat men hier ter lande niet meer geloofd in echt goed gebak door de gewoonte om gebak alleen maar te eten als kapselgebak met een natte vulling