Onderwerp: sponscake
Sponscake
Benodigdheden
6 eieren
6 eidooiers
125 gram bloem
125 gram gesmolten boter
125 gram suiker
1 theelepel pandanvloeistof (hoeft niet )
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de eieren en
eidooiers los met de suiker. Plaats de kom in een steelpan met heet
water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Zet het geheel
op een lage warmtebron; zorg ervoor dat het water niet kookt. Klop
het eiermengsel met een garde tot het warm is. Als een druppel
langzaam van de garde glijdt, dan is het op de juiste temperatuur.
Klop het vervolgens met een mixer, zodat het beslag in volume
toeneemt. Spatel er dan voorzichtig de bloem, boter en pandan door.
Beboter een springvorm en bedek de bodem met bakpapier. Schep het
beslag erin en laat dit een half uur bakken. Haal de springvorm uit
de oven en maak de springvorm los. Laat de cake buiten de oven
afkoelen.
Vandaar dat ik altijd de zakjes haal.;)
Maar deze is ook goed te doen hoor.
Groeten,Eugenie