Onderwerp: speculaasdeeg
De kinderen zijn met school hier in Hasselt (een zogenaamde speculaasstad) dus speculaas gaan maken.
Ze hadden er bij die overigens heerlijk smaakte.
Nu was er een recept bij (van de bakkersschool hier in hasselt) maar dit is voor mij toch een eerder afwijkend.
Ik was nu ook op zoek naar een goed recept eigenlijk.
hier is het dan
650 g donkere kandijsuiker
350 g boter
4 g alkali
8 g maagzout
1000 g bloem
20 g kaneel
50 g ei (1 stuk)
150 g melk
bereidingswijze
kandijsuiker en boter goed mengen
bakpoeder zeven met een weinig bloem
bloem ,bakpoeder en kaneel toevoegen aan het mengsel suikerboter en alles kort mengen
Als laatste eieren en melk toevoegen en kort kneden
24 uur laten rusten op een koele plaats
Deegstukjes afwegen van 60 g
bakken 18 min op 230 °C
Mijn vraag alkali en maagzout is dat gewoon het bakmeel ?
Ik ga het eens uitproberen.
http://www.standaarduitgeverij.be/boeke … 9002239533