Onderwerp: bavarois,kersenjam of kersenvlaaivulling
Nog weer een vraagje van mij. Ik kom er namelijk niet helemaal uit. Ik heb mijn zusje beloofd haar trouwtaart te maken. Ze trouwen donderdag. Nu wil ik dinsdagavond de taarten bakken. Woensdag snijden en vullen en afwerken met rolfondant en marsepeinen roosjes.
Vanaf woensdag middag gaat de vulling er in en donderdagmiddag zo'n 24 uur later wordt de taart aangesneden.
Volgens mij moet de taart buiten de koeling blijven toch omdat er fondant omheen zit? Nu mijn vraag:Wat is het slimst om te gebruiken; kersenbavarois, kersenjam of kersenvlaaivulling? De cake is van chocolade.
Ik lees/hoor verschillende dingen en ik als leek weet dan niet meer wat het verstandigste is, de taart moet er natuurlijk mooi uitzien en lekker om te eten zijn.
alvast heel erg bedankt!!
groet,
Roos
Als je kersenbavarois gebruikt moet de taart inderdaad in de koelkast staan, ik weet niet of dat mogelijk is, hoeveel taarten je hebt en of het je eigen koelkast is (die je dan wat lager kunt zetten) of dat ze in de koeling van het restaurant gaan (die vaak heel koud is maar dat kun je altijd even informeren). In principe kan een taart met fondant wel in de koelkast hoor, ik zet hem wel in een kartonnen taartdoos zodat die het vocht opneemt maar mijn koelkast staan ook niet zo heel laag (Inge bijvoorbeeld heeft haar koelkast altijd op stand 1 staan en dan kan het ook zonder doos). 