Onderwerp: merinque botercreme
Hallo,
FF een vraagje kan je snufje creame of tartar vervangen door snufje baking soda
het is voor een merinque botercreme
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » merinque botercreme
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hallo,
FF een vraagje kan je snufje creame of tartar vervangen door snufje baking soda
het is voor een merinque botercreme
Volgens mij is dat niet hetzelfde. Maar ik wist ook niet dat je cream of tartar aan dit recept moest toevoegen. Ik geef je even een upje. Er zijn vast wel dames die de doorslag kunnen geven.
Tieneke
Dank je wel
ja ik heb het recept op Youtube gezien Zag er wel lekker uit.
Hij staat hier ook op het forum he? Ik zal even voor je zoeken.... Kijk maar:
http://www.deleukstetaarten.nl/recepten … meringue-2
Gewoon bij de recepten en zonder ingewikkelde spullen.
Tieneke
Ik gebruik dit nooit bij mijn meringue botercrème eigenlijk. Wel weet ik dat creame de tartar bedoeld is om je eiwitten stabieler te houden vooral voor het maken van meringues zelf. Baking soda is om iets te laten rijzen. Kan je niet verder helpen maar wellicht heb je er iets aan!
Je hebt 2 soorten meringuebotercrème: de Zwitserse methode en de Italiaanse methode. Bij beide heb je die ingrediënten niet nodig....
hier staat de zwitserse methode beschreven: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … ?id=210732
en hier de italiaanse: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … ?id=219448
(Tante Tien, jouw link doet het bij mij niet... )
Hee, je hebt gelijk, de link doet het niet. Ik heb het even aangepast, nu werkt het wel. Gek zeg...
Tieneke
dank je wel allemaal .
ja ik zie het geen creame de tartar beter
ik het receptje van het forum proberen
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » merinque botercreme
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.