Onderwerp: Help! Niet bekleden met fondant of chocolade
Ik heb een opdracht gekregen om voor overmorgen een taart te maken voor een kleindochter die 8 wordt. Thema smileys en niet te zwaar, want ze wordt snel misselijk. Prima!
Ik had een stapel ontworpen bekleed met fondant (as always), met kwark als vulling. Dan kan ze de fondant er gewoon van afhalen als ze dat niet lekker vindt. Ik heb meteen al wat smileys gemaakt, want het moet natuurlijk wel goed uitharden.
Nu hoor ik vanochtend dat ze eigenlijk geen stapel wil, want dat wordt te machtig voor kleindochter lief (alsof zij hem helemaal zelf gaat opeten ) , maar een enkele taart of 2 kleintjes naast elkaar in de vorm van een 8, maar dan niet helemaal bekleed met fondant. Ganache voorgesteld, maar dat was ook niet goed. 'Maar ze houdt wel van fruit'
Nu is het een van mijn eerste bestellingen sinds mijn verhuizing en dan ook nog van mijn overbuurvrouw. Zij heeft meteen voor haarzelf ook een bestelling geplaatst voor volgende week om mij bij haar golfvriendinnen te introduceren als taartenbakster. Heel lief en aardig dus, en daarom wil ik hier ook echt een mooie taart van maken, maar hoe doe ik dat als ik geen fondant of ganache mag gebruiken?! Dat is nou eenmaal wat ik doe...
Fruit dus
Iemand een idee?
Ik zit nu zelf te denken aan een naked cake met wat smileys her en der, maar dat is zoveel minder leuk dan ik had bedacht . De zijkant bekleden met fruit is misschien ook nog wel wat, maar helaas is er niet zo heel veel keus momenteel. Geen lekkere aardbeien, frambozen, bessen... En banaan en appel worden natuurlijk heel snel bruin.
Misschien is afsmeren met de marcarponevulling wel wat (mascarpone vermengd met jam). Maar ik weet niet of je hier rechtstreeks fondant op mag doen. Dan kan ik er mooi nog wat smileys op plakken...
Ik ga mijn ontwerp dus ook maar aanpassen naar een enkele taart. Weg, leuke opbouw
Zucht... af en toe.....!