1

Onderwerp: Tips voor mascarponevulling charlottetaart

Ik wil graag een charlottetaart maken
Als vulling lijkt het me lekker om mascarpone te gebruiken met koffie en amaretto.  Ik moet de taart een aantal uur vervoeren.  Hoe zorg ik dat de vulling niet te dun wordt en door de zijkanten loopt. Anders heb ik een doos met lekkere soep.... Tips graag!

2

Re: Tips voor mascarponevulling charlottetaart

Verstevigen met gelatine??
Het klinkt lekker, beetje als tiramisu. Dat stijft ook op, misschien kun je daar een recept van gebruiken.
Verder zal ik het gekoeld vervoeren in de auto.
Succes!

3

Re: Tips voor mascarponevulling charlottetaart

Alleen mascarpone zou ik niet doen. Ik maak vaak een mix van slagroom en mascarpone. Deze wordt en blijft stevig. Op internet zijn er verschillende recepten te vinden (Google op 'mascarponevulling').
Een paar uur uit de koeling zou ik ook niet doen. Ligt er natuurlijk aan hoe koud/warm het buiten en in de auto is maar met die temperaturen van vorige week (hier bijna 30 gr) zou ik het niet doen.

4

Re: Tips voor mascarponevulling charlottetaart

Kan je de taart niet (half) bevroren meenemen dat hij in de auto verder ontdooit?

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

5

Re: Tips voor mascarponevulling charlottetaart

Kan ik de taart met koek en al invriezen? Of de koek er naderhand op doen?

6

Re: Tips voor mascarponevulling charlottetaart

Wat voor koek bedoel je?

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

7

Re: Tips voor mascarponevulling charlottetaart

Ik heb er geen ervaring mee maar het lijkt mij beter om de lange vingers (charlottetaart is toch met lange vingers rondom aan de zijkant?) er na het ontdooien tegenaan te doen. Ik hoop dat iemand reageert die er wel ervaring mee heeft  ;-)

8

Re: Tips voor mascarponevulling charlottetaart

Esther68 schreef:

Ik heb er geen ervaring mee maar het lijkt mij beter om de lange vingers (charlottetaart is toch met lange vingers rondom aan de zijkant?) er na het ontdooien tegenaan te doen. Ik hoop dat iemand reageert die er wel ervaring mee heeft  ;-)

Dat kan dus niet omdat je de vulling in de rand lange vingers stort / de taart daarin opbouwt. Zacht(er) worden ze sowieso door de vulling.

Een Charlotte heeft meestal een kwarkachtige vulling bestaande uit verschillende lagen. Na het opstijven krijg je met geen mogelijkheid de lange vingers er meer aan vast ;)

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

9

Re: Tips voor mascarponevulling charlottetaart

Home mAade schreef:
Esther68 schreef:

Ik heb er geen ervaring mee maar het lijkt mij beter om de lange vingers (charlottetaart is toch met lange vingers rondom aan de zijkant?) er na het ontdooien tegenaan te doen. Ik hoop dat iemand reageert die er wel ervaring mee heeft  ;-)

Dat kan dus niet omdat je de vulling in de rand lange vingers stort / de taart daarin opbouwt. Zacht(er) worden ze sowieso door de vulling.

Een Charlotte heeft meestal een kwarkachtige vulling bestaande uit verschillende lagen. Na het opstijven krijg je met geen mogelijkheid de lange vingers er meer aan vast ;)

Je bedoelt dat je de lange vingers dus in een vorm zet. De lange vingers blijven dan toch niet staan  :think: . En als ze al zouden blijven staan dan loopt de, nog niet opgesteven kwarkvulling, er toch gewoon doorheen? Ik dacht dat je de lange vingers er achteraf tegenaan zette. Met evt wat 'plakmiddel' en een lint om het bij elkaar te houden.

10

Re: Tips voor mascarponevulling charlottetaart

Je legt een bodem, bijvoorbeeld een plak biscuit op de bodem, 1cm rand vrij. Dan de lange vingers er om heen, zoals je zegt vallen ze in het begin om ongeveer op de helft ongeveer gebeurd dat niet meer. Je zet ze strak tegen elkaar aan. Laat je een vulling met gelatine eerst wat geleren dan loopt het er niet meer tussendoor. Het is altijd even lastig het goede punt te vinden tussen niet te stijf zodat het mooi uitvloeit en niet de slap zodat het tussen de lange vingers doorloopt. Overigens zijn vooral de hele goedkope lange vingers een probleem ;) de lange vingers waar boudoir op staat zijn wat rechter en strakker

Je vindt mijn taarten ook op Facebook: https://www.facebook.com/bakkriebels/
Wat meer lezen bij mijn baksels? http://bakkriebels.nl/

11

Re: Tips voor mascarponevulling charlottetaart

Ik heb zelf n charlottevorm met geribbelde zijkant, waar precies een lange vinger in blijft staan. Zeker in combinatie met een bodem is dit goed stevig.

12

Re: Tips voor mascarponevulling charlottetaart

Home mAade schreef:

Je legt een bodem, bijvoorbeeld een plak biscuit op de bodem, 1cm rand vrij. Dan de lange vingers er om heen, zoals je zegt vallen ze in het begin om ongeveer op de helft ongeveer gebeurd dat niet meer. Je zet ze strak tegen elkaar aan. Laat je een vulling met gelatine eerst wat geleren dan loopt het er niet meer tussendoor. Het is altijd even lastig het goede punt te vinden tussen niet te stijf zodat het mooi uitvloeit en niet de slap zodat het tussen de lange vingers doorloopt. Overigens zijn vooral de hele goedkope lange vingers een probleem ;) de lange vingers waar boudoir op staat zijn wat rechter en strakker

Ah zo gaat het dus! Snap 'm!  ;)  :thumb: