Onderwerp: Bananen Tompouce
7 minuten ·
Niet mijn ding want ik lust geen banaan maar Desley liep al een paar dagen aan mijn hoofd te zeuren of ik bananen tompoezen wilde maken.
Hier zijn ze dan maar ik hoef ze niet
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Bananen Tompouce
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
7 minuten ·
Niet mijn ding want ik lust geen banaan maar Desley liep al een paar dagen aan mijn hoofd te zeuren of ik bananen tompoezen wilde maken.
Hier zijn ze dan maar ik hoef ze niet
Oh nu ben ik jaloers! Hoe krijg je die zo mooi... zucht... daar droom ik van
Oh nu ben ik jaloers! Hoe krijg je die zo mooi... zucht... daar droom ik van
Ik maak ze afzonderlijk van elkaar Adriënne.
zie hieronder hoe ik het doe en dat is echt niet moeilijk
Bananen Tompouce
1 Pakje koopmans bladerdeeg
2 zakjes witte glazuur van dr. Oetker
Haal de velletjes bladerdeeg uit de verpakking en deel elk blaadje in twee gelijke delen ( een boven en onderkant van de tompouce ).
Haal de plastic velletjes er onderuit en bak het bladerdeeg zoals op de verpakking staat
Prik er zoveel mogelijk gaatjes in tegen het opbollen en druk het deeg tussendoor onder het bakken desnoods 2 keer plat met een plat bakblik.
Haal de plastic velletjes er onderuit en bak het bladerdeeg zoals op de verpakking staat
Bananenmousse
- 250 g bananen
- sap van 1/2 citroen
- 120 g suiker
- 3 blaadjes gelatine
- 500 ml slagroom
beetje gele kleurstof om het wat geler te maken
Pureer de banaan met de suiker glad in de keukenmachine. Week de gelatine in koud water, los deze op in het warme citroensap en draai dit vocht nog kort mee met de banaan. Klop de slagroom met een beetje kleurstof half stijf. Spatel voorzichtig de room door de massa. Laten opstijven in een spuitzak en zodra het wat stijver is de mousse verdelen op één bladerdeegvelletje en dan het andere gedeelte er bovenop leggen.
Daarna het glazuur uit het zakje halen en in een ander plastic zakje met een beetje kleurstof in een beetje heet water leggen totdat het vloeibaar is.
Zofra het vloeibaar is een puntje eraf knippen en verdelen over de bovenkantjes van de tompouce.
Beetje slagroom er opspuiten maar dat hoeft niet en versieren.
Heerlijk! (Ik hou wel van banaan )
Heerlijk! (Ik hou wel van banaan )
Nou ik vind ze echt smerig hoor haha...
Prachtig , ik lust het wel hoor
Prachtig , ik lust het wel hoor
Ik heb er liever een met pudding
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk » Bananen Tompouce
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.