Onderwerp: Advies over naked cake: vulling, afsmeren en bewaren
Hoi,
Voor mijn moeders 60ste verjaardag heb ik het idee opgevat om een naked cake te maken, zoiets als hieronder.
Ik heb inmiddels de biscuits gebakken en ingevroren (naturel & chocola).
Nou heb ik een paar vragen aangezien het de eerste keer is dat ik een semi-naked cake maak:
- wat is nou het hansigst om de taart mee af te smeren? Ik lees verschillende verhalen.. ganache of botercreme? Chocoladeganache lijkt me lastig namelijk.
- qua smaken moet dit ook allemaal maar bij elkaar passen. Ik ben van plan om de onderste verdieping te vullen met een laag kersenvlaaivulling of vers fruit en een laag banketbakkersroom of botercreme. De tweede verdieping wordt sowieso ook iets met chocola. Iemand nog goede tips of ideeen? Ik wil namelijk ook een chocoladedrip doen, dus dit moet allemaal wel lekker combineren.
- Ik ben van plan de taart vrijdag in elkaar te zetten. De verjaardag is zaterdagmiddag. Hoe bewaar ik 'm het beste? Wel/niet in de koelkast? Ik las dat een bakspray helpt om 'm niet droog te laten worden. Moet ik 'm inpakken met vershoudfolie?
Ik ben benieuwd of jullie goede tips hebben!