Re: Enchanted Cream, wie heeft ervaring
baklataart heb je caramel smaakstof gebruikt?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Enchanted Cream, wie heeft ervaring
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
baklataart heb je caramel smaakstof gebruikt?
Nee ik had zelf karamel gemaakt
Maar smaakstof kan ook hoor
Hai, ik weet dat dit al een oud topic is maar in de hoop dat Baklataart dit toch ziet:
mogen we het recept dat jij gebruikt hebt voor de karamelvulling?
Hai, ik weet dat dit al een oud topic is maar in de hoop dat Baklataart dit toch ziet:
mogen we het recept dat jij gebruikt hebt voor de karamelvulling?
ja hoor ik zie het
ik heb gewoon karamel gemaakt en dat door de enchanted cream gedaan.
ik gebruikte dit recept van rudolph voor de karamel:
150 gr. suiker
100 ml room
75 gr boter
mespunt zout.
suiker beetje voor beetje laten smelten afblussen met warme room dan van het vuur de boter erdoor roeren.
laten afkoelen en dan naar eigen smaak door de enchanted cream roeren.
ik hoop dat je er wat aan hebt het is in elk geval erg lekker
Hier heb ik zeker wat aan, dank je wel!!!
Nokkie schreef:Hai, ik weet dat dit al een oud topic is maar in de hoop dat Baklataart dit toch ziet:
mogen we het recept dat jij gebruikt hebt voor de karamelvulling?ja hoor ik zie het
ik heb gewoon karamel gemaakt en dat door de enchanted cream gedaan.
ik gebruikte dit recept van rudolph voor de karamel:
150 gr. suiker
100 ml room
75 gr boter
mespunt zout.suiker beetje voor beetje laten smelten afblussen met warme room dan van het vuur de boter erdoor roeren.
laten afkoelen en dan naar eigen smaak door de enchanted cream roeren.ik hoop dat je er wat aan hebt het is in elk geval erg lekker
Het klinkt heerlijk, heb nog nooit zelf caramel gemaakt.
Groetjes Vonn
Ohh dat is echt leuk von en zó lekker
@ vonn, hakkiegebakkie en chantal
Enchanted cream blijft een koelkast vulling. Ook als je deze alleen met water aanmaakt. Funcakes heeft dit enige weken geleden verklaard op hun facebook pagina.
met de EC kan je niet afsmeren he? daar is het ovchtgehalte zeker te groot voor.
qua smaak en structuur groot fan van EC
Daar zijn de meningen over verdeeld. FunCakes geeft zelf aan van wel, persoonlijk lijkt het mij te veel vocht. Ik denk dat het ook niet echt strak wordt.
Kijk even bij foto's van Lilli zij werkt vaak met e.c creme ook om af te smeren, maar of ze het ook onder fondant doet?!
kan je bonbonblok ook door de e.c creme doen als het gesmolten is en gebruiken als vulling in een biscuit?
kan je bonbonblok ook door de e.c creme doen als het gesmolten is en gebruiken als vulling in een biscuit?
ik denk het wel, ik doe ook gesmolten chocola door de EC.
bedankt voor je antwoord Vonn,zal het van de week gaan proberen
ik zou graag willen weten of je Enchanted cream steviger kan maken en hoe mvg kleinomaatje
ik zou graag willen weten of je Enchanted cream steviger kan maken en hoe mvg kleinomaatje
ik maak hem met 200ml slagroom ipv water en melk. Ik vind hem dan steviger en lekkerder.
Groetjes Vonn
Als ik de cream gebruik smeer ik er ook mee af, fondant of marsepein smelt niet door het gebruiken van de cream als afsmeersel. Ik doe er van alles en nog wat door, home made jam, geraspte chocola (straciatella krijg je dan), zo'n pijpje oplos espresso voor mokka, nutella. Vorige week een taart met verse banaan gemaakt, eerst een heel dun laagje cream op het biscuit daar de plakjes baan op en weer cream, de taart was erg lekker geweest en de banaan niet bruin geworden.
Als ik de cream gebruik smeer ik er ook mee af, fondant of marsepein smelt niet door het gebruiken van de cream als afsmeersel. Ik doe er van alles en nog wat door, home made jam, geraspte chocola (straciatella krijg je dan), zo'n pijpje oplos espresso voor mokka, nutella. Vorige week een taart met verse banaan gemaakt, eerst een heel dun laagje cream op het biscuit daar de plakjes baan op en weer cream, de taart was erg lekker geweest en de banaan niet bruin geworden.
Dat klinkt ook wel heel erg lekker
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Enchanted Cream, wie heeft ervaring
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.