1

Onderwerp: Kokoskoeken

naar het recept van Bakkersbaas alleen heb ik ze besmeerd met aardbeienjam ipv met abrikozenjam.
Maar men vertelde hier dat ze erg lekker waren, ik ben nog op dieet dus weet het niet.

https://myalbum.com/photo/9xUBw2ToG4nC/360.jpg

https://myalbum.com/photo/HQwhxm5t9Qz3/360.jpg

2

Re: Kokoskoeken

Jammie, lijkt mij ook erg lekker!

Terug van even weggeweest!!
Live.. Love.. Bake..

Re: Kokoskoeken

Linnie86 schreef:

Jammie, lijkt mij ook erg lekker!

Dankjewel en ze waren inderdaad erg goed :)

4

Re: Kokoskoeken

Ohh het ziet er weer fantastisch uit hoor en heel erg lekker :thumb:

Re: Kokoskoeken

Baklataart schreef:

Ohh het ziet er weer fantastisch uit hoor en heel erg lekker :thumb:


Dankjewel dat is aardig van je :)

6

Re: Kokoskoeken

Ooh dat wil ik ook wel eens maken, lijkt me heel lekker!!

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

Re: Kokoskoeken

lady-vall schreef:

Ooh dat wil ik ook wel eens maken, lijkt me heel lekker!!


Dat zijn ze ook zeggen ze hier :)

Een kokoskrans is al heerlijk maar deze variatie met abrikozenjam en chocolade is pas echt next level. We gebruiken dezelfde receptuur als bij de kokoskransen. Deze kokosstukjes zijn wel een stuk bewerkelijker, waar de kransen alleen worden afgebakken vraagt deze lekkernij nog om een aantal extra stappen. Je zal hier dus langer mee bezig zijn.

Grondstoffen                                  Gram
Kokos                                              200
Kristalsuiker                                    200
Patentbloem                                    80
Boter                                                20
Water (warm)                                  ± 145
Ammonium                                        1
Overige grondstoffen
Gele kleurstof

Aanwijzingen:
 Baktemperatuur: 240° Celsius.
 Baktijd: ±15 minuten (afhankelijk van hoe dik je spuit).

Werkwijze:
 Meng alle grondstoffen in de planeetmenger/mixer (10 minuten).
 Voeg wat gele kleurstof toe voor een frissere kleur.
 Bakplaat klaarzetten met ouwel.
 Spuitzak met een kartelspuit van Ø 12 mm vullen met het kokosmengsel.
 Spuit mooie gelijkmatige banen, net zoals bij Utrechte sprits. Doe dit met een zigzaggende beweging.
 Afbakken op een onderplaat.
 Na het bakken laat je de kokosstukken afkoelen.
 Breng ingekookte jam aan op de kokosstukken (abrikoteren).
 Snij het ouwel langs de kokosstukken weg.
 Snij mooie stukken van ongeveer 7 cm breed.
 Tableer wat chocolade of smelt wat imitatiechocolade.
 Haal de kokosstukken aan beide kanten voor een klein stukje door de chocolade.
 Zet de kokosstukken op een schoon bakpapier.