Onderwerp: Kokoskoeken
naar het recept van Bakkersbaas alleen heb ik ze besmeerd met aardbeienjam ipv met abrikozenjam.
Maar men vertelde hier dat ze erg lekker waren, ik ben nog op dieet dus weet het niet.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
naar het recept van Bakkersbaas alleen heb ik ze besmeerd met aardbeienjam ipv met abrikozenjam.
Maar men vertelde hier dat ze erg lekker waren, ik ben nog op dieet dus weet het niet.
Jammie, lijkt mij ook erg lekker!
Jammie, lijkt mij ook erg lekker!
Dankjewel en ze waren inderdaad erg goed
Ohh het ziet er weer fantastisch uit hoor en heel erg lekker
Ohh het ziet er weer fantastisch uit hoor en heel erg lekker
Dankjewel dat is aardig van je
Ooh dat wil ik ook wel eens maken, lijkt me heel lekker!!
Ooh dat wil ik ook wel eens maken, lijkt me heel lekker!!
Dat zijn ze ook zeggen ze hier :)
Een kokoskrans is al heerlijk maar deze variatie met abrikozenjam en chocolade is pas echt next level. We gebruiken dezelfde receptuur als bij de kokoskransen. Deze kokosstukjes zijn wel een stuk bewerkelijker, waar de kransen alleen worden afgebakken vraagt deze lekkernij nog om een aantal extra stappen. Je zal hier dus langer mee bezig zijn.
Grondstoffen Gram
Kokos 200
Kristalsuiker 200
Patentbloem 80
Boter 20
Water (warm) ± 145
Ammonium 1
Overige grondstoffen
Gele kleurstof
Aanwijzingen:
Baktemperatuur: 240° Celsius.
Baktijd: ±15 minuten (afhankelijk van hoe dik je spuit).
Werkwijze:
Meng alle grondstoffen in de planeetmenger/mixer (10 minuten).
Voeg wat gele kleurstof toe voor een frissere kleur.
Bakplaat klaarzetten met ouwel.
Spuitzak met een kartelspuit van Ø 12 mm vullen met het kokosmengsel.
Spuit mooie gelijkmatige banen, net zoals bij Utrechte sprits. Doe dit met een zigzaggende beweging.
Afbakken op een onderplaat.
Na het bakken laat je de kokosstukken afkoelen.
Breng ingekookte jam aan op de kokosstukken (abrikoteren).
Snij het ouwel langs de kokosstukken weg.
Snij mooie stukken van ongeveer 7 cm breed.
Tableer wat chocolade of smelt wat imitatiechocolade.
Haal de kokosstukken aan beide kanten voor een klein stukje door de chocolade.
Zet de kokosstukken op een schoon bakpapier.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.