1

Onderwerp: Werking suikerthermometer

Domme vraag zul je misschien denken. Maar ik kom er toch niet helemaal uit. Ik heb zo'n lange thermometer die je in de pan legt en dan het suikerwater laat koken tot 118 graden C voor macarons. Maar het niveau van mijn suikerwater is lager dan het glazen buisje van de thermometer. Dus meet ie dan wel goed? Of moet juist alleen het metalen deel op de bodem rusten en verder niet?
Ik gebruik al een klein steelpannetje dus dat is het punt niet.

Daarnaast heb ik ook een digitale thermometer. Maar wanneer ik deze in het suikerwater leg ligt de voeler op de bodem. De bodem lijkt me veel heter dan het suikerwater zelf.

Hoe doe ik dit goed? Tips en advies meer dan welkom!

Gr Dolfijn

Neem eens een kijkje op: www.stapeloptaart.nl. Ook voor eetbare prints op ouwel, frosty of icing.

Re: Werking suikerthermometer

In ieder geval moet het glas in de suiker zitten.
Misschien nog een kleinere pan gebruiken.
De voeler van de digitale mag niet op de bodem die is inderdaad warmer dan de suiker.

Als je zondigt zondig dan lekker