1

Onderwerp: Geen fondant...maar wel een Polonaise

Mijn moeder werd vandaag 75jr. Dat verdient natuurlijk wat lekkers. Deze keer maakte ik een geglazuurde kersenkwarktaart en een Polonaise van aardbeien met limoncelloroom.
Die Polonaise had mijn moeder eens gezien in een boekje, en het leek haar erg lekker. En dat bleek ook zo te zijn :y
De polonaise is 12cm en de kwarktaart is 24cm

http://myalbum.com/photo/7oDmePVSyIy4/720.jpg

De binnenkanten:
http://myalbum.com/photo/FGE0ylfP7zua/360.jpg
http://myalbum.com/photo/lXiksODT55Hp/360.jpg

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

2

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

Wow wat een genot om naar te kijken! Heb je een recept? O-)
Ze lijken me heerlijk. En nog gefeliciteerd!

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

3

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

lady-vall schreef:

Wow wat een genot om naar te kijken! Heb je een recept? O-)
Ze lijken me heerlijk. En nog gefeliciteerd!

Van beide bedoel je? Vind je het goed dat ik ze morgen plaats, wilde net de computer gaan uitzetten....

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

4

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

Die zien er echt heerlijk uit, ik kom morgen ook nog even terug☺

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

Mooi gelukt zeg! En wat ziet het er ook lekker uit. Ook ik ben wel benieuwd naar het recept :)

6 Laatst bewerkt door Bianca1969 (11-07-2016 11:15)

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

Zoals beloofd, volgen hier de recepten.

De Polonaise van aardbeien en limoncelloroom

Het "bakje":
2 eiwitten
110gr fijne kristalsuiker
snufje zout
70gr poedersuiker
1tl citroensap
Klop het eiwit met het zout en het citroensap, voeg geleidelijk de kristalsuiker toe. Klop tot het eiwit stijf is (tot er pieken blijven staan). Spatel dan de poedersuiker (gezeefd) erdoor.
Spuit op een bakplaat (met bakpapier) één cirkel van ca12à15cm doorsnede en 4 ringen van dezelfde doorsnede. Bak dit op 100gr ca45minuten. Laat afkoelen.
Met de overgebleven meringue ga je het bakje vormen: spuit op de cirkel een ring en plak hier een reeds gebakken ring op. Dan spuit je weer een ring meringue-cement en plakt weer een gebakken ring er op. Zo vorm je verder je bakje compleet. Buitenom maskeer je de zijkant met meringue.
Zet het meringuebakje terug in de oven, weer op 100gr en nu 60min. Laat helemaal afkoelen.
http://myalbum.com/photo/S2J20NkI8KFa/360.jpg http://myalbum.com/photo/l2B9UfehB3nr/360.jpg
Ik had een doorsnede van 12cm genomen, zo kon ik nl de cirkel en de ringen in één keer in mijn oven doen (ik heb een combi). Hierbij had ik wat meringue over en heb hier nog een paar dotten mee gespoten op de bakplaat. Ik heb het in de oven laten afkoelen, met de deur wat open.

vulling
250ml slagroom
2el suiker
4el limoncello
1 zakje klop-fix
paar aardbeien in plakjes gesneden
Klop de slagroom lobbig met de suiker en de limoncello. Vul het bakje tot halverwege met de limoncelloroom, leg hier de in plakjes gesneden aardbeien op en vul verder met de room.
http://myalbum.com/photo/p1mkc1YLXHWY/360.jpghttp://myalbum.com/photo/CPnfjcIxZlaH/360.jpg


Afwerking
Aardbeien (ca.120gr + een paar mooie)
60gr suiker
1el frambozenjam
1el water
Kook 120gr aardbeien met het water, de suiker en de frambozenjam tot moes. Pureer het in bv een blender of druk door een zeef, zodat je een gladde saus overhoudt
Leg de mooie aardbeien bovenop je taartje en giet hier de aardbeiencoulis over.

Tip: maak de polonaise op de dag zelf, want de meringue wordt weer wat zachter door de room

Succes!

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

7

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

En nu nog even het recept van de kersenkwarktaart  :D

Geglazuurde kersenkwarktaart

De bodem
100gr roomboter (kamertemperatuur/zacht)
100gr suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
2 eieren
150gr bloem + 1el
1,5 tl bakpoeder
60gr hazelnootpasta
1 pot kersen (720ml)
Vet een springvorm in (beslag is goed voor een 24à26cm doorsnede). Laat de kersen uitlekken en vang het sap op (die heb je later nodig)
Mix de boter, suiker, vnaillesuiker en zout tot een crème (met kneedhaken). Mix de eieren er één voor één door. Zeef de bloem en het bakpoeder en mix dit door je beslag.
Strijk de helft van het beslag in je springcorm. Mix de hazelnootpasta door de andere helft en strijk dit vervolgens ook in je vorm. Wentel de kersen in 1el bloem en verdeel ze over het beslag.
http://myalbum.com/photo/9qbgN5i0QsiT/360.jpg
http://myalbum.com/photo/preUWOQlmYNr/360.jpg
http://myalbum.com/photo/WrEIpH22cBsw/360.jpg
http://myalbum.com/photo/SmTzNh4Az4jw/360.jpg
Bak het op 180graden voor ca.50minuten. Laat afkoelen.
http://myalbum.com/photo/E1b91nqLjN8Y/360.jpg

Ik ga zo even verder. Kinderen komen net thuis uit school...even pauze  =D

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

8

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

Geweldig dit. Alvast heel erg bedankt  :thumb:

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

9

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

Zo de kids zitten aan hun boterham en ik heb me een kopje koffie erbij genomen. Komt hier het vervolg:

De bodem van de kersenkwarktaart heb je nu af. Die laat je helemaal afkoelen.

De kwarklaag:
500ml slagroom
2 zakjes klop-fix
500gr magere kwark
50gr suiker + 2el
1 zakje vanillesuiker
5 blaadjes gelatine
Sluit een taartring om de bodem.
Klop de slagroom met 2el suiker en de klopfix stijf. Meng de kwark, 50gr suiker en de vanillesuiker. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken en los ze op met aanhangend water in een steelpannetje. Roer het goed door het kwarkmengsel. Spatel de slagroom er direct goed doorheen en verdeel de roomkwark over je taartbodem. Laat opstijven in de koelkast (uurtje of 2, of langer mag ook)
http://myalbum.com/photo/0Kx1yP0kemC9/360.jpg
De spiegel en verdere afwerking
Het sap van de kersen dat je opgevangen had.
2 zakjes taartina
250ml slagroom
1 zakje klopfix
2el suiker
ca. 16 mooie verse kersen
Vul het sap aan met water tot je 400ml hebt. Neem 6el sap apart en meng dit met de taartina tot een papje. Breng ondertussen de rest van het sap aan de kook. Haal het van het vuur en roer het papje erdoor. Breng al roerend opnieuw aan de kook. Laat het afkoelen, maar zorg dat het nog niet gaat geleren. Het moet nog vloeibaar zijn....giet het over de kwarklaag. Zet weer koud weg.
Ik heb het nu gewoon de hele nacht in de koelkast laten staan.
Klop de slagroom, met de klopfix en suiker stijf. Verwijder de taartring en decoreer je taart met de slagroom en de verse kersen.

Succes

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

10 Laatst bewerkt door Baklataart (11-07-2016 13:36)

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

ohhh, het ziet er beide heerlijk uit en wat mooi die glans laag bij de kersen vlaai :thumb:  :9  :9

dank je wel voor de recepten ga ze zeker opslaan =D

en natuurlijk van harte gefeliciteerd met je moeder :)

11

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

Wat ziet het er heerlijk uit en wat super dat je de recepten met ons hebt gedeeld!! Ik heb ze gelijk opgeslagen :9

12

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

Bedankt voor je recepten! Super dat je er de tijd voor neemt!
M.n. de gelei afwerking een leuk alternatief voor niet-fondanttaarten.

Mag ik ook vragen waar je de taartring vandaan hebt? Die heb je inderdaad wel nodig voor zo'n gelei laagje, anders druppelt het er van de zijkant af.... :think:

13

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

YL schreef:

Bedankt voor je recepten! Super dat je er de tijd voor neemt!
M.n. de gelei afwerking een leuk alternatief voor niet-fondanttaarten.

Mag ik ook vragen waar je de taartring vandaan hebt? Die heb je inderdaad wel nodig voor zo'n gelei laagje, anders druppelt het er van de zijkant af.... :think:

Hallo,

Deze taartring heb ik in Duitsland gekocht bij Reaal. Dat is hier vlak over de grens. Hij was maar iets van €5,-. En is verstelbaar (maximaal 25cm). Het is overigens de eerste keer dat ik deze gebruikt heb, was dus nog even spannend of hij niet zou lekken....maar het ging dus prima.

Grtjs, Bianca

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

14

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

Bianca1969 schreef:
YL schreef:

Bedankt voor je recepten! Super dat je er de tijd voor neemt!
M.n. de gelei afwerking een leuk alternatief voor niet-fondanttaarten.

Mag ik ook vragen waar je de taartring vandaan hebt? Die heb je inderdaad wel nodig voor zo'n gelei laagje, anders druppelt het er van de zijkant af.... :think:

Hallo,

Deze taartring heb ik in Duitsland gekocht bij Reaal. Dat is hier vlak over de grens. Hij was maar iets van €5,-. En is verstelbaar (maximaal 25cm). Het is overigens de eerste keer dat ik deze gebruikt heb, was dus nog even spannend of hij niet zou lekken....maar het ging dus prima.

Grtjs, Bianca

Oh wat leuk, ik ga morgen naar Bocholt om naar real te gaan, hebben ze daar meer bakspullen?

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

15 Laatst bewerkt door Bianca1969 (15-07-2016 19:59)

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

vonn schreef:

Oh wat leuk, ik ga morgen naar Bocholt om naar real te gaan, hebben ze daar meer bakspullen?

Groetjes Vonn

Ja!!! Veel plezier morgen....
(hihi, ik schreef Real met 2 a's .....da's wat anders hè  :grr: ....gelukkig begreep je welke winkel ik bedoelde  =D )

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

16

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

Bianca1969 schreef:
vonn schreef:

Oh wat leuk, ik ga morgen naar Bocholt om naar real te gaan, hebben ze daar meer bakspullen?

Groetjes Vonn

Ja!!! Veel plezier morgen....
(hihi, ik schreef Real met 2 a's .....da's wat anders hè  :grr: ....gelukkig begreep je welke winkel ik bedoelde  =D )

Jeetje wat een leuke winkel, ik heb ook zo'n ring gekocht.
Verder veel aanbiedingen haha en Bocholt is een erg leuk dorp. Nog even zo'n drogisterij binnen gelopen en wat scheelt dat veel met hier zeg.
We hebben een heerlijke dag gehad.

Groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

17

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

vonn schreef:
Bianca1969 schreef:
vonn schreef:

Oh wat leuk, ik ga morgen naar Bocholt om naar real te gaan, hebben ze daar meer bakspullen?

Groetjes Vonn

Ja!!! Veel plezier morgen....
(hihi, ik schreef Real met 2 a's .....da's wat anders hè  :grr: ....gelukkig begreep je welke winkel ik bedoelde  =D )

Jeetje wat een leuke winkel, ik heb ook zo'n ring gekocht.
Verder veel aanbiedingen haha en Bocholt is een erg leuk dorp. Nog even zo'n drogisterij binnen gelopen en wat scheelt dat veel met hier zeg.
We hebben een heerlijke dag gehad.

Groetjes Vonn

Wat geweldig Vonn!! Niet alles is goedkoper daar, maar wel veel. Leuk dat je ook zo'n ring hebt gescoord. Nu maar een taart met spiegel maken  ;)

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

18

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

Bianca1969 schreef:
vonn schreef:
Bianca1969 schreef:

Ja!!! Veel plezier morgen....
(hihi, ik schreef Real met 2 a's .....da's wat anders hè  :grr: ....gelukkig begreep je welke winkel ik bedoelde  =D )

Jeetje wat een leuke winkel, ik heb ook zo'n ring gekocht.
Verder veel aanbiedingen haha en Bocholt is een erg leuk dorp. Nog even zo'n drogisterij binnen gelopen en wat scheelt dat veel met hier zeg.
We hebben een heerlijke dag gehad.

Groetjes Vonn

Wat geweldig Vonn!! Niet alles is goedkoper daar, maar wel veel. Leuk dat je ook zo'n ring hebt gescoord. Nu maar een taart met spiegel maken  ;)

Jaaaaa whahaha eerst maar eens kijken hoe dat moet.
Nee je moet zeker prijsbewust zijn, maar wat hebben ze veel andere dingen van dr oetker dan hier :)

Help mijn vrouw heeft een hobby

19

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

vonn schreef:
Bianca1969 schreef:
vonn schreef:

Jeetje wat een leuke winkel, ik heb ook zo'n ring gekocht.
Verder veel aanbiedingen haha en Bocholt is een erg leuk dorp. Nog even zo'n drogisterij binnen gelopen en wat scheelt dat veel met hier zeg.
We hebben een heerlijke dag gehad.

Groetjes Vonn

Wat geweldig Vonn!! Niet alles is goedkoper daar, maar wel veel. Leuk dat je ook zo'n ring hebt gescoord. Nu maar een taart met spiegel maken  ;)

Jaaaaa whahaha eerst maar eens kijken hoe dat moet.
Nee je moet zeker prijsbewust zijn, maar wat hebben ze veel andere dingen van dr oetker dan hier :)

Ik ga jouw recept maar eens proberen.

Help mijn vrouw heeft een hobby

20

Re: Geen fondant...maar wel een Polonaise

vonn schreef:

Ik ga jouw recept maar eens proberen.

Goed plan. Gaat zeker lukken.

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery