Onderwerp: Luchtige botercreme
Aangepaste recept in post #9
100 gram boter
1 dl melk
20 gram bloem
Bereiding:Kook een papje van de melk en bloem.Laat dit iets afkoelen.Roer de boter zacht met een mixer en voeg de afgekoelde papje in gedeeltes erdoor blijf kloppen tot de creme koud en luchtig is en voeg suiker naar smaak toe.
hier een aantal veschillende smaken die je kunt toevoegen.
voor vanille creme voeg je 2 dl vanille vla toe
voor mokkacreme voeg je 2 eetl oploskoffie met 1 eetl heet water(eerst oplossen dan erbij mixen.
voor advocaat creme voeg je 4 eetl advocaat toe.
verder kun je zelf weten wat je nog toe voegt aan de creme.
Deze creme gebruik ik meestal voor een taart van 15 cm om te vullen en te decoreren .
Ik weet niet of je dit ook kan gebruiken om een taart mee af te smeren en dan te bekleden heb het nog niet geprobeerd .De mokka taart is hier een favoriet als ik hem maak meestal een grotere. alfien