1

Onderwerp: weer onzeker over houdbaarheid swiss meringue creme

Hallo allemaal,
Ik blijf altijd onzeker over mijn Swiss meringue creme, hoe lang deze nou goed blijft buiten de koeling.
Ik heb deze creme gisteravond gemaakt en gisteravond en vanacht op het aanrecht laten staan, vanochtend heb ik deze gebruikt en de taart ermee afgesmeerd, en net nog een keer een laag. Ik neem aan dat deze creme zo lang goed blijft buiten de koeling?
Ik heb nog botercreme over en ik moet voor morgen ook nog cupcakes met een toef af hebben, ik heb nu net de creme wat ik over heb in een bakje gedaan en in de koelkast gezet, als ik deze creme morgenochtend wil gebruiken, moet ik deze misschien vanavond al uit de koelkast zetten zodat ik deze morgenochtend kan gebruiken om toefjes te spuiten... kan dit?? ( omdat deze creme al een nacht buiten de koeling heeft gestaan na bereiding, daarna ( nu dus ) in de koeling en dan vanavond er weer uit..?)

Ik hoop wat duidelijkheid te vinden:) alvast bedankt!
Groetjes Astrid.

2

Re: weer onzeker over houdbaarheid swiss meringue creme

hoi Astrid , naar mijn weten is het 24 uur houdbaar uit de koelkast en een week in de koelkast.

door het warme weer denk ik dat je het beter morgen ochtend als je opstaat uit de koelkast kan halen dan is het wel spuitbaar  na een uurtje .

altijd moeilijk zo met dit weer maar als je het op de cc spuit bewaren mensen het ook langer uit de koeling en gebeurd er ook niks :think:

succes met de taart en cc :thumb:

3

Re: weer onzeker over houdbaarheid swiss meringue creme

Bedankt voor je reaktie baklataart!

Ik denk dat ik dan morgenochtend vroeg maar de creme uit de koelkast haal, ze worden om 13:00 uur opgehaald dus dan heb ik nog eventjes :)
De cupcakes bewaar ik daarna gewoon op kamer temp.? in de koelkast worden cupcakes droog?
hoe bewaren jullie hier de cupcakes met een toef botercreme?

groetjes.

4

Re: weer onzeker over houdbaarheid swiss meringue creme

Zelf bewaar ik ze altijd buiten de koeling, worden inderdaad droog.
Ik zet ze in de schuur dat is hier het koelst.

Succes hoor ben benieuwd naar het resultaat :)