1

Onderwerp: Mr Bean maakt een pletskeskoek...

Voor de verjaardag van de vriend van mijn zus maakte ik deze Mr. Bean taart. Ik heb daar ook een blog over geschreven voor MjamTaart, zie hier als je het leuk vind om dat te lezen.

http://myalbum.com/photo/CGdQKd6p4ApK/720.jpg

En voor de verjaardag van mijn man maakte ik een sinaasappelvlaai, een Schwarzwälder Kirsch en mijn dochter maakte de Pletskeskoek.

http://myalbum.com/photo/17IhnpPMNT2U/720.jpg

Bedankt voor het kijken....

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

2

Re: Mr Bean maakt een pletskeskoek...

wat ziet het er heerlijk uit, en wat mooi gefotografeerd.
en nog gefeliciteerd.

groetjes Vonn

Help mijn vrouw heeft een hobby

3

Re: Mr Bean maakt een pletskeskoek...

Mooie taarten!
Leuke details in je Mr bean taart!

Mijn taarten: https://www.facebook.com/CakesByCher.
Webshop voor eetbare prints: www.TaartPrintje.com - vanaf €1,- (frosting)

4

Re: Mr Bean maakt een pletskeskoek...

Wauw, echt zo ontzettend leuk en mooi gemaakt en je verhaal maakt het helemaal af!! :thumb:

Super hoe je alles beschrijft en hoe alles tot zijn end is gekomen :lol:

de taarten voor je man zien er heerlijk uit en ook die je dochter maakte!! :thumb:

natuurlijk nog gefeliciteerd met de 2 mannen!! :)

5

Re: Mr Bean maakt een pletskeskoek...

Heel leuk!

Bakrecepten om je vingers bij af te likken? Zoek mij op Pinterest ( valerievdmeer ) en kijk bij mijn Cakelicious recepten! Because we love cake

Re: Mr Bean maakt een pletskeskoek...

Wat een leuk stukje om te lezen! Bakken is al een kunst, maar schrijven ook! Ik ben echt helemaal wég van de Mr. Bean taart! Moooooiii!!!!

En wat ziet die Swarzwälder Kirsch er lekker uit…receptje misschien????? Of is dit het geheim van de smit :x ???

Enne, gefeliciteerd!!!!!

Lots of Cookie Greets, Mar
Mijn (in opbouw zijnde) weblog: www.koekjevanmar.nl

7 Laatst bewerkt door Bianca1969 (22-04-2016 09:34)

Re: Mr Bean maakt een pletskeskoek...

Dank jullie wel voor de leuke reacties.

Het recept voor de Schwarzwálder Kirsch is niet heel spectaculair hoor. Hier komt het:

Dit is voor een 15cm taart...
Chocoladebiscuit:
2 eieren (ik neem altijd maat L)
62gr suiker
40gr bloem
6gr cacaopoeder
10gr maïzena
3gr vanillesuiker
3gr bakpoeder
snufje zout
Eieren in een kom warm water leggen. Bakblik invetten en bekleden met bakpapier (hogere randen dan de randen van het bakblik, zodat je biscuit erboven uit kan groeien). Oven op 180graden voorverwarmen (let op: dit werkt bij mijn oven, wellicht moet je jouw oven lagere temperatuur kiezen!!)
Mix de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker....zeker 10minuten mixen.
Zeef de bloem, maïzena, cacaopoeder en zout.
Mix dit bloemmengsel kort en op lage stand door het eimengsel...beter is nog om het erdoor te spatelen om de luchtigheid te behouden!
Bak op 180gr (of lager, afhankelijk van je oven) ca 35-40minuten (controleer na 30min met een satéprikker).

Laat je biscuit goed afkoelen en snijd hem daarna 2x door.

Suikersiroop
100gr water
100gr suiker
Kirschwasser
Zet het water met de suiker op het vuur en laat koken en indikken tot een suikersiroop. Het is goed als er grote bellen aan het wateroppervlak komen en je siroop traag van je lepel af loopt.
Haal het pannetje van het vuur en schenk je siroop in een kopje. Voeg naar smaak Kirschwasser toe. Ik denk dat ik ca. 5 el heb toegevoegd, weet het niet precies...tijdens het maken leek het me veel (na proeven, maar in de taart had het zelfs nog ietsje meer mogen zijn, dus niet bang zijn dat je teveel gebruikt)

Vulling
Slagroom: Klop je slagroom met suiker en klop-fix zoals je gewend bent. Je kunt ook nog wat cacaopoeder toevoegen, zodat je een chocoladeslagroom hebt (hoort ook eigenlijk, ik was het vergeten  :grr:
Kersenvlaaivulling (blikje)

Opbouwen
De onderste laag van je biscuit rijkelijk besprenkelen met de Kirschsiroop. Een laagje kersenvlaaivulling én een laagje slagroom.
De 2e laag biscuit erop leggen en idem dito besprenkelen en laagje kersen én laagje slagroom. De 3e laag er op en wederom besprenkelen.

Afwerking: ik heb hier bovenop nog een laagje kersenvlaai gedaan en vervolgens de zijkanten met slagroom afgesmeerd en wat toefjes slagroom erop gedaan. Je kunt dan nog wat chocoladeschaafsel erover strooien of langs de zijkant chocoladevlokken strooien.

Zou je de Schwarzwálder willen bekleden met fondant, dan natuurlijk niet slagroom langs de buitenkant gebruiken en geen kersenvlaai bovenop. Je kunt dan een bc 1:1 maken en hier als smaakje wat Kirschwasser aan toevoegen (niet teveel, anders wordt je bc te vochtig) en dan je taart afsmeren....of als je normaal afsmeert met ganache, dan kun je daar ook Kirsch aan toevoegen.

Hoop dat je er iets aan hebt. Ik maak elk jaar wel een Schwarzwálder Kirsch voor mijn man, omdat hij dit de lekkerste taart vindt. Zie hier een greep van diverse uitvoeringen van de Schwarzwálder Kirsch....
http://myalbum.com/photo/Mfyb5qHj424B/720.jpg

Grtjs, Bianca

Het is zoals het is en dat is goed zo.
Bianca's bakery

8

Re: Mr Bean maakt een pletskeskoek...

Gaaf, die Mr Bean taart! En hele mooie foto's!

Re: Mr Bean maakt een pletskeskoek...

Lekker! Mooie taarten ook!