Onderwerp: sorry ganache/Callebaut n00b
Hoi,
Ik weet dat hier al zoveel berichten over zijn, met heel veel verschillende meningen, maar ik ben dus helemaal nieuwe met ganache (afsmeren). Ik ga het nu toch proberen te maken, en heb al besloten Callebaut te gebruiken. Ik hoop dat jullie me een beetje op weg kunnen helpen.
Mijn vragen:
Gebruiken jullie meestal pure of melk chocola voor de ganache (om af te smeren?)
Ik ben geen fan van puur, maar in ganache is het vermengd met slagroom, is dat lekker? Ik kan het natuurlijk zelf uittesten, maar ik zie zoveel mensen hier puur gebruiken dat het haast wel lekker MOET zijn toch?
Michelle van Youtube gebruikt geloof ik 900 gram chocola en 900 ML slagroom (dus slagroom niet in gram) - hoe doen jullie dat? grammen of milliliters?
En welke verhoudingen?
Puur: 1:1?
Melk 1:2?
Wit 1:3?
En voor het vullen met ganache? Gewoon opkloppen met de mixer? Gebruiken jullie daar wel melk of wit voor? Of ook puur?
Alvast bedankt!
Groeten uit Australia, waar Callebaut verdomd duur is :-( $50/2.5 kilo en in NL 18euro geloof ik... :-(