Onderwerp: Bruidstaart vullingen
Hai,
Binnenkort gaat mijn dochter trouwen en wil ik graag mijn eerste en hopelijk mooie bruidstaart maken.
Maar de taart moet de dag ervoor naar het restaurant en ik heb dus aantal vragen?
Ten eerste normaal gebruik ik marsepein maar is fondant niet mooier?
Kan de taart dan wel in de koelcel? Ivm vocht. Ik ben bang voor water vlekken op het fondant.
Moet ik de 3 lagen los in 3 dozen doen, zodat ik m op de dag op elkaar kan zetten?
Welke vullingen zouden het beste en lekkerste zijn? Welke combi smaken?
Vullingen Bijv botercreme zodat hij buiten koelkast kan of kan ik ook een marcarpone vulling gebruiken, hoelang kan hij dan buiten koelkast staan?
Een laag is een dummy, kan ik deze langer van te voren maken?
Ik hoop op wat tips van jullie, want hij mag natuurlijk niet mislukken!
Alvast bedankt!!
Marsepein is toch wat korreliger om mee te werken en juist bruidstaarten vragen vaak een strakke afwerking. Ze kunnen dan zeker nog wel in de koeling zolang deze maar "zo warm" mogelijk staat. Je taart gast namelijk vlekken of zweten wanneer het temperatuur verschil tussen binnen en buiten de koeling te groot is. Je zou ook nog de dozen kunnen voorzien van een plastic zak, zo kan het vocht uit de koeling niet bij de taart komen. 1 a 2 uur voor gebruik de taarten in een doos buiten de koeling op temperatuur laten komen het vocht kan dan ook in de doos trekken. Vulling is natuurlijk ook wat de voorkeur van het bruidspaar is. Persoonlijk kies ik eigenlijk nooit voor zware vullingen met chocolade, eerder frisse vullingen met bijvoorbeeld witte chocolade, monchou en frambozen of iets anders fruitigs met bijvoorbeeld lemon curd. Botercreme is inderdaad ideaal wanneer de taart langere tijd buiten de koeling staat op de dag zelf. Hier kun je ook alles doorheen mixen. De dummy's zijn ideaal om eerder te maken. De fondant hardt uit en kun je daarom lang bewaren op de dummy. 