1

Onderwerp: biscuit van amandelmeel

Hallo
Ik heb een probleem. Ik kan geen bloem gebruiken zoals er staat in jullie biscuit recepten dus ik gebruik amandelmeel.
Als ik het doe zoals in het recept staat zakt het na 15 minuten totaal in.  Heb al verschillende dingen geprobeerd.  Om de temperatuur langzaam op te hogen en onder boven warmte ipv hetelucht. En als ik gewoon alles in 1 keer mix dan is er niets aan de hand maar dan wordt de taart dus niet erg hoog.  Ik weet niet meer wat ik moet doen.  Ik kan ook geen rijstemeel gebuiken overigens.  Kan iemand mij helpen.

Groeten moniek van soest

2 Laatst bewerkt door Elize van B. (06-02-2016 08:32)

Re: biscuit van amandelmeel

http://www.eetgoedvoeljegoed.nl/amamand … lutenvrij/ Misschien is dit een goed recept? Dit is alleen wel voor een biscuit van 2,5 cm hoog, dus dan zou je het wat aan moeten passen.
De reden dat je geen bloem kunt gebruiken, komt dat doordat het glutenvrij moet zijn? Funcakes heeft namelijk ook glutenvrije biscuitmixen.

Re: biscuit van amandelmeel

Elize van B. schreef:

http://www.eetgoedvoeljegoed.nl/amamand … lutenvrij/ Misschien is dit een goed recept? Dit is alleen wel voor een biscuit van 2,5 cm hoog, dus dan zou je het wat aan moeten passen.
De reden dat je geen bloem kunt gebruiken, komt dat doordat het glutenvrij moet zijn? Funcakes heeft namelijk ook glutenvrije biscuitmixen.

Oh, je zei dat je ook geen rijstmeel kan gebruiken.. Dat zit helaas wel in die mix.

Re: biscuit van amandelmeel

Hallo elize

Ja deze ben ik ook tegen gekomen.  Ik heb nu ook een biscuit van 2.5 cm maar daar is niet genoeg om dan ook de biscuit te kunnen vullen want zo kan ik hem niet doorsnijden. Het is echt zo lastig. Kan wel 13 taarten gebruiken maar dan heb ik 15 eieren nodig vind ik best wat voor een taart.

Heb je misschien nog andere tips.

Groet moniek

Re: biscuit van amandelmeel

Ik bedoel 3 taarten maken

6 Laatst bewerkt door Elize van B. (06-02-2016 21:30)

Re: biscuit van amandelmeel

https://www.maakeentaart.nl/glutenvrij- … cuitbodem/
Misschien dit recept? Hier wordt mix van dr. Schär gebruikt. De ingrediënten van die mix:
Zetmeel (Mais)
Maismeel
Verdikkingsmiddel: Guarpitmeel
Dextrose

Die kun je o.a. hier kopen: http://www.winkelglutenvrij.nl/schar-me … AqO88P8HAQ

En misschien hier eens kijken: http://forum.deleukstetaarten.nl/viewto … 2127196494
http://forum.deleukstetaarten.nl/viewtopic.php?id=89784


Succes!