Onderwerp: gv en tzv en lactosevrij kapsels/bodems
Biscuit/genoisedeeg taart Glutenvrij/tarwevrij en lactosevrij
Door het gebruik van deze samenstelling is de bodem niet droog.
Let wel, zo vers mogelijk maken en liever niet invriezen( droogheid)
Liefst de eieren op kamertemperatuur, dan kloppen ze luchtiger
Inhoud van +/- 0.4 L is 1 keer onderstaande recept
Inhoud van 0.8 l is 2 keer recept enz. ( testen met maatbelkere met water om de inhoud te weten of berekenen )
Per ei van 50 gr=eiwit+eigeel
50 gr suiker
50 gr meel= 50% gv+tzv meel ( Glutafin, Schar..enz)+ 50% amandelmeel
7 gr gesmolten en afgekoelde boter/Wajang margarine=koemelk en lactosevrij
Oven voorverwarmen, boven en onderwarmte tot +/150-170 afhankelijk van je oven,
Rooster op onderste niveau plaatsen.
Smelt de boter en laat het afkoelen
Splits de eieren, klop het eiwit.
Klop het eigeel, voeg de suiker in delen toe en mixen maar
Meel erboven zeven en onder het beslag spatelen/vouwen.
Eiwit eronder spatelen/vouwen en gelijk delen van de gesmolten boter in een dun straaltje toevoegen.
In de ingevette bakvorm doen, let op bij gebruik van bakspray lees de ingredienten
Goudbruin laten worden in +/- 20 minuten voor 1-2 eieren, meer massa is natuurlijk een langere baktijd
Hij is gaar als, de bodem bij indrukken terugveert.