1

Onderwerp: ganache

Ik kan het zo snel niet vinden op het forum.

Ik wil gaan afsmeren met ganache.
melk recept kan ik het beste gebruiken?
en moet ik de ganache wel opkloppen of niet?

Bedankt alvast.

2

Re: ganache

De verhouding hangt een beetje af van of je met wit, melk of puur wilt gaan afsmeren. Je zou de volgende verhoudingen aan kunnen houden:
puur: 1:1, dus 200ml slagroom en 200 gram chocolade
melk: 1:1½ à 2, dus 200 ml slagrom en 300 à 400 gram chocolade
wit: 1:2½ à 3, dus 200 ml slagroom en 500 à 600 gram chocolade

Hoe te verwarmen/smelten/afkoelen vind je hier: http://www.deleukstetaarten.nl/recepten … en/ganache

Afkoelen kan vrij lang duren, als je er mee gaat afsmeren laat je het afkoelen tot het de juiste dikte heeft. Je hoeft het niet op te kloppen als je er mee wilt afsmeren (voor een vulling is dat dan weer wel lekker!)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: ganache

De beste beschrijving ever :)  http://www.dreamcakefactory.nl/ganache/

groetjes Wilma