Onderwerp: ganache
Ik kan het zo snel niet vinden op het forum.
Ik wil gaan afsmeren met ganache.
melk recept kan ik het beste gebruiken?
en moet ik de ganache wel opkloppen of niet?
Bedankt alvast.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » ganache
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik kan het zo snel niet vinden op het forum.
Ik wil gaan afsmeren met ganache.
melk recept kan ik het beste gebruiken?
en moet ik de ganache wel opkloppen of niet?
Bedankt alvast.
De verhouding hangt een beetje af van of je met wit, melk of puur wilt gaan afsmeren. Je zou de volgende verhoudingen aan kunnen houden:
puur: 1:1, dus 200ml slagroom en 200 gram chocolade
melk: 1:1½ à 2, dus 200 ml slagrom en 300 à 400 gram chocolade
wit: 1:2½ à 3, dus 200 ml slagroom en 500 à 600 gram chocolade
Hoe te verwarmen/smelten/afkoelen vind je hier: http://www.deleukstetaarten.nl/recepten … en/ganache
Afkoelen kan vrij lang duren, als je er mee gaat afsmeren laat je het afkoelen tot het de juiste dikte heeft. Je hoeft het niet op te kloppen als je er mee wilt afsmeren (voor een vulling is dat dan weer wel lekker!)
De beste beschrijving ever http://www.dreamcakefactory.nl/ganache/
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » ganache
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.