Onderwerp: Eerste zelf bij elkaar geraapte taart
Normaal gesproken volg ik altijd braaf een recept voor het maken van een taart (bodem, vulling en "omhulsel"). Nu wil ik eens zelf een taart in elkaar flansen en bekleden met fondant (om te oefenen voor de verjaardagstaart van mijn dochter).
Een goede voorbereiding is het halve werk, dus ben ik alvast op zoek gegaan naar vullingen het wordt de combi bastognebotercreme en bonblocvulling. Als bodem maak ik een gewone biscuitbodem. De vulling is al heftig genoeg (denk ik?). Het wordt een klein taartje van 15 of 20 cm (dat leek mij een goed formaat om te beginnen).
Is het verstandig om van de botercreme iets apart te houden om af te smeren (zonder de bastognekruimels)? Dat lijkt mijn mooier met het fondant of maakt dat niet uit.
En voor welk formaat taart zijn de vullingrecepten die hier op de site staan? Ik kan het nergens vinden.
Zijn er nog meer dingen waar ik op moet letten?
Groetjes Ilse