Amandel spijs hoort gemaakt te worden van 1 kg natte amandelen 1kg suiker 200 gr ei en 40 gr citroenrasp. De amandelen kwamen hiervoor uit Italië en Spanje deze waren ook wat vetter als de Californische.
Als je dit 2 a 3 maanden laat rijpen heb je erg lekkere spijs.
Tegenwoordig wordt amandelspijs gemaakt van
Deze declaratie is van DR Oetker
AMANDELEN (45%), suiker, water, aroma, bevochtingsmiddel E422, verdikkingsmiddel E415, conserveermiddel E202, voedingszuur (citroenzuur). Kan sporen van MELK, EI, SOJA TARWE (GLUTEN) bevatten.
Wat je hier ook bijvoegt het wordt nooit echt lekker.
Je kan zelf spijs voor een amandelstaaf maken
500 gr amandel poeder
500 gr fijne suiker.
Beetje water om het afwezige vocht van de amandelen te compenseren
100 gr ei
citroenschil naar smaak.
Dit meng je in de keuken machine.
Laat dit 2 a 3 weken in de koelkast rijpen.
Als je dit wil gebruiken afslappen met een beetje eiwit.
voor een amandelstaaf neem je 350 tot 400 gr amandelspijs.
Dit rol je uit tot 30 cm.
En dit rol je dan weer in korst.
Strijken met ei en bakken op 230 gr.
Als je zondigt zondig dan lekker