1 Laatst bewerkt door Bakeking1988 (28-10-2015 13:33)

Onderwerp: Kwark hecht niet aan spijslaag hoe dit optelossen in toekomst

Hallo, ik heb de volgende taart zelf bedacht en gemaakt. Hij was zeker geslaagd alleen hecht de spijsroom laag niet aan de kwark (hij glijd er als ware vanaf). Hoe kan ik dit oplossen in de toekomst.

Benodigdheden

150gr Tafelsuiker
250ml Melk
250gr Bastogne
200gr Aardbeienkwark
200gr Slagroom
100gr Roomkaas
  2zk Vanillesuiker   
63gr Witte bonen
30gr Poedersuiker
30gr Amandelen
100gr Boter
30gr Bloem
19gr Zetmeel (instant)
  1   Chocoladereep (puur)
  3   Eieren
  3el AardbeienJam
  3bl Gelatine
  2tl Amandel aroma
  1sn Zout

-TAARTBODEM

250gr Bastogne
100gr Boter

1. Bodem invetten dan 200 gram bastogne met 80 gram boter mengen en goed aandrukken in de vorm.

-GELE ROOM

2 eidooiers.
50 gr fijne tafelsuiker.
1 zakjes vanillesuiker.
30 gr bloem.
250 ml melk.

1. Klop de eidooiers, tafelsuiker en vanillesuiker goed door elkaar.
2. Zeef de bloem erboven en roer het tot een glad mengsel.
3. Breng in een sauspan de melk aan de kook, Giet de warme melk bij het dooiermengsel.
4. Giet alles terug in de sauspan en breng het op een laag vuur weer aan de kook.

-SPIJSROOM

100gr Witte bonen (drogen in oven 10 minuten 160graden).
100gr Suiker.
     2tl Amandelaroma.
25g  Zetmeel (instant).
30gr Amandelen vermaalt.
  2el   Ei ongeveer.

1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
2. Alles door elkaar mengen, vervolgens door de gele room mengen en vul de taartbodem er mee.
3. 10 minuten bakken op 180 graden.

-KWARK

250gr aardbeien kwark.
3el Aardbeienjam
3 blaadjes gelatine.

1. Week de gelatine in koud water
2. Knijp de gelatine uit met wat aanhangend vocht en verhit licht in steelpan.
3. Wanneer het opgelost is voeg je het bij de kwark en roer er door.
4. Vul het mengsel op de spijsroom daarna

-AFWERKING

200gr Slagroom (koud)
100gr Roomkaas op kamertemperatuur
30gr Poedersuiker
      Snufje zout (optioneel)
  1zk Vanillesuiker

  1   Chocoladereep (reep) (optioneel, beleg na eigen keuze)

1. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker/vanillesuiker/snuf zout en meng de roomkaas er door
2. Dit mengel komt bovenop de taart als laatste laag en strijk dit mooi glad.
3. Chocolade boven op taart raspen.

2

Re: Kwark hecht niet aan spijslaag hoe dit optelossen in toekomst

Klinkt als een heel bijzonder recept, ik kan de witte bonen er niet zo bij plaatsen.
Of gebruik je ze voor het blindbakken?

3 Laatst bewerkt door Bakeking1988 (28-10-2015 16:49)

Re: Kwark hecht niet aan spijslaag hoe dit optelossen in toekomst

Witte bonen kan je voor amandelen vervangen het is een goedkoper alternatief. Soja bonen worden ook wel gebruikt. Het is alsware nepspijs maar ik heb er toch nog wat amandelen door gedaan

4

Re: Kwark hecht niet aan spijslaag hoe dit optelossen in toekomst

En als je de kwark nu eens met eieren bindt en dan bakt in de oven? Als cheesecake dus? Dan wordt het wel een heel ander recept, maar voor mijn gevoel blijft het dan beter plakken.
Variant is de spijsvulling ertussen uit laten. Kwark hecht wel op bastogne.

Tieneke

Re: Kwark hecht niet aan spijslaag hoe dit optelossen in toekomst

dan kan krijg je idd wel een andere taart maar misschien ga ik dat eens proberen
danku wel