Onderwerp: Kwark hecht niet aan spijslaag hoe dit optelossen in toekomst
Hallo, ik heb de volgende taart zelf bedacht en gemaakt. Hij was zeker geslaagd alleen hecht de spijsroom laag niet aan de kwark (hij glijd er als ware vanaf). Hoe kan ik dit oplossen in de toekomst.
Benodigdheden
150gr Tafelsuiker
250ml Melk
250gr Bastogne
200gr Aardbeienkwark
200gr Slagroom
100gr Roomkaas
2zk Vanillesuiker
63gr Witte bonen
30gr Poedersuiker
30gr Amandelen
100gr Boter
30gr Bloem
19gr Zetmeel (instant)
1 Chocoladereep (puur)
3 Eieren
3el AardbeienJam
3bl Gelatine
2tl Amandel aroma
1sn Zout
-TAARTBODEM
250gr Bastogne
100gr Boter
1. Bodem invetten dan 200 gram bastogne met 80 gram boter mengen en goed aandrukken in de vorm.
-GELE ROOM
2 eidooiers.
50 gr fijne tafelsuiker.
1 zakjes vanillesuiker.
30 gr bloem.
250 ml melk.
1. Klop de eidooiers, tafelsuiker en vanillesuiker goed door elkaar.
2. Zeef de bloem erboven en roer het tot een glad mengsel.
3. Breng in een sauspan de melk aan de kook, Giet de warme melk bij het dooiermengsel.
4. Giet alles terug in de sauspan en breng het op een laag vuur weer aan de kook.
-SPIJSROOM
100gr Witte bonen (drogen in oven 10 minuten 160graden).
100gr Suiker.
2tl Amandelaroma.
25g Zetmeel (instant).
30gr Amandelen vermaalt.
2el Ei ongeveer.
1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
2. Alles door elkaar mengen, vervolgens door de gele room mengen en vul de taartbodem er mee.
3. 10 minuten bakken op 180 graden.
-KWARK
250gr aardbeien kwark.
3el Aardbeienjam
3 blaadjes gelatine.
1. Week de gelatine in koud water
2. Knijp de gelatine uit met wat aanhangend vocht en verhit licht in steelpan.
3. Wanneer het opgelost is voeg je het bij de kwark en roer er door.
4. Vul het mengsel op de spijsroom daarna
-AFWERKING
200gr Slagroom (koud)
100gr Roomkaas op kamertemperatuur
30gr Poedersuiker
Snufje zout (optioneel)
1zk Vanillesuiker
1 Chocoladereep (reep) (optioneel, beleg na eigen keuze)
1. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker/vanillesuiker/snuf zout en meng de roomkaas er door
2. Dit mengel komt bovenop de taart als laatste laag en strijk dit mooi glad.
3. Chocolade boven op taart raspen.