Onderwerp: Tips voor gebruik van de Wilton 5 layer cake pans
Hoi,
Ik heb vorige week de nieuwe Wilton 5 layers cake pan uitgeprobeerd. Omdat ik nergens kon vinden hoeveel beslag er per pannetje nodig is, heb ik op mijn website een aantal tips en trucs geplaatst:
Ik gebruikte per laag, dit past precies:
132 gram biscuitmix de luxe
2 middelgrote eieren
13 cc water
1 theelepel Americolor kleur
Begin met de lichtste kleur. Als je dan veel beslag over hebt, kun je dat met vermenging van een andere kleur weer gebruiken voor de volgende laag (tenminste als je geen samengestelde kleuren gebruikt).
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Vet de vormen in met wat vloeibare boter of olijfolie.
Bereid het beslag volgens het recept en mix steeds ongeveer 7 minuten.
Voeg bij elke keer beslag maken een andere kleurstof toe.
Verdeel het beslag in vijf gelijke porties. Kleur gedeelten met 5 verschillende kleuren. Bak en koel de taart lagen in een hete lucht oven op stand 175 graden in ongeveer 20 minuten (beslist niet langer!).
Zorg er voor dat de taartlagen recht zijn, snijd ze eventueel bij met een scherp mes.
Ik vind de vorm heel erg leuk, de cake wordt best wel hoog, en zeker de vormen zijn zeker de moeite waard om te hebben.
Heeft iemand anders nog tips voor deze bakpan want daar leer ik dan weer van.