1 Laatst bewerkt door saskiahuisman (20-08-2014 13:49)

Onderwerp: Tips voor gebruik van de Wilton 5 layer cake pans

Hoi,

Ik heb vorige week de nieuwe Wilton 5 layers cake pan uitgeprobeerd. Omdat ik nergens kon vinden hoeveel beslag er per pannetje nodig is, heb ik op mijn website een aantal tips en trucs geplaatst:

Ik gebruikte per laag, dit past precies:

  • 132 gram biscuitmix de luxe
    2 middelgrote eieren
    13 cc water
    1 theelepel Americolor kleur

Begin met de lichtste kleur. Als je dan veel beslag over hebt, kun je dat met vermenging van een andere kleur weer gebruiken voor de volgende laag (tenminste als je geen samengestelde kleuren gebruikt).
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Vet de vormen in met wat vloeibare boter of olijfolie.
Bereid het beslag volgens het recept en mix steeds ongeveer 7 minuten.
Voeg bij elke keer beslag maken een andere kleurstof toe.
Verdeel het beslag in vijf gelijke porties. Kleur gedeelten met 5 verschillende kleuren. Bak en koel de taart lagen in een hete lucht oven op stand 175 graden in ongeveer 20 minuten (beslist niet langer!).
Zorg er voor dat de taartlagen recht zijn, snijd ze eventueel bij met een scherp mes.

http://www.maakeentaart.nl/wp-content/uploads/2014/08/DSCF6694-610x300.jpg
http://www.maakeentaart.nl/wp-content/uploads/2014/08/wilton-5-layers-pan-150x150.jpeg

Ik vind de vorm heel erg leuk, de cake wordt best wel hoog, en zeker de vormen zijn zeker de moeite waard om te hebben.
Heeft iemand anders nog tips voor deze bakpan want daar leer ik dan weer van.

Re: Tips voor gebruik van de Wilton 5 layer cake pans

Hoi,

Niemand andere tips? Kan ik me niet voorstellen. Zijn er al anderen die deze vormen ook hebben aangeschaft?

3

Re: Tips voor gebruik van de Wilton 5 layer cake pans

ziet er leuk uit zeg!
sorry geen tips... had nog nooit van de pannen gehoord...

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

4

Re: Tips voor gebruik van de Wilton 5 layer cake pans

Ik heb ze op Facebook al heel veel voorbij zien komen. Op de verpakking staat dat het voor één verpakking cakemix is, dus ik vind 2 eieren per laag voor biscuit zoveel? Dat is 10 eieren voor 5 lagen met een totale hoogte van 10cm? (5x 2cm).

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Tips voor gebruik van de Wilton 5 layer cake pans

Hoi,

Ook in de beschrijving van de pannen staat 1 pak cakemix. Met mijn recept worden ze per laag wel extra luchtig. Maar daar kun je natuurlijk zelf een keuze in maken.

6

Re: Tips voor gebruik van de Wilton 5 layer cake pans

Hoi Saskia

Ik heb de vormen ook gekocht en heb per laag beslag gemaakt. Ik heb de hoeveelheid bepaald aan de hand van het sticky Tabellen voor de inhoud van je bakvorm en de hoeveelheid gemaakt van een ronde bakvorm van 15 cm en 5 cm hoog en dat klopte heel goed.
Ik heb vorige week de taart gemaakt en hij is iid erg hoog!

Zie hier het resultaat:

http://i58.tinypic.com/vnh1n4.jpg

http://i61.tinypic.com/2w2pgyx.jpg

Groetjes Louise

7

Re: Tips voor gebruik van de Wilton 5 layer cake pans

leuk geworden!

Kom eens een kijkje nemen in onze winkel in Tilburg, 95m2 taartplezier!

8

Re: Tips voor gebruik van de Wilton 5 layer cake pans

wat leuk!

Re: Tips voor gebruik van de Wilton 5 layer cake pans

Hoi Louise,

Bedankt voor jouw tip, ga ik de volgende keer doen. Mijn taart werd overigens ook mooi hoog.

10

Re: Tips voor gebruik van de Wilton 5 layer cake pans

Hoi,

Even een vraagje :-)

voor hoeveel personen zou de layer taart zijn?
Is het verstandig om hem met cake te maken of gewoon met biscuitdeeg?

Groetjes Wendy

Een goede taart is de zonde altijd waard :-)

Re: Tips voor gebruik van de Wilton 5 layer cake pans

Hoi,

de taart is genoeg voor zeker 10-15 personen. Je kunt beide gebruiken, cakemix of biscuitmix de luxe. Ik gebruikte biscuitmix.