1

Onderwerp: Ganache vraagje

Ik heb tot nu toe 2 keer ganache gemaakt. de eerste keer witte chocolade ganache (1 deel slagroom, 3 delen witte chocolade) de slagroom met de witte chocolade dmv de magnetron manier laten smelten en goed geroerd. En toen het op een koude plek laten afkoelen. De volgende dag in de koelkas gedaan en ben m toen even vergeten en was hij vervolgens kei en keihard geworden  :O
Heb m toen een paar seconden in de magnetron gedaan. Maar na een paar minuten werdern mijn toef alsnog weer keihard... wat heb ik fout gedaan?

Tweede keer heb ik pure chocolade ganache gemaakt ( 1 op1 ) en ook dit keer weer via de magnetron methode. goed geroerd en afgedekt overnacht op een koude plek laten staan. Vervolgens max een uurtje in de koelkast zodat ie wat harder werd. En even op kamertemperatuur laten komen en vervolgens ben ik het gaan mixen zodat ik er toeven van kon maken alleen toen ik het even later er weer bij ging pakken is de uiteindelijke consistentie eerder een chocolade mouse geworden dan opgeklopte ganache.

Heb vantevoren juist nog oude topics gelezen etc maar dat heeft helaas niet mogen baten  :nooo:

Beide keren dus niet goed gegaan... wat doe ik fout dames  :think:

Graag zie ik jullie tips en tricks tegemoet.

Re: Ganache vraagje

De verhoudingen die je gebruikt hebt zijn voor ganache om mee af te smeren en die worden goed hard. Ook de 1:1 met pure choco.

Voor vullen of toeven zou ik een hele andere verhouding nemen. Meer slagroom minder chocolade. Maar exacte verhoudingen kan ik je niet geven omdat ik nooit vul met ganache.

Groetjes Kirsten

3

Re: Ganache vraagje

http://mjamtaart.com/recepten/lekker-gevuld/ganache/

;)

4

Re: Ganache vraagje

Bedankt dames.

Maar mbh de link wordt ik er ook niet veel wijzer van. Want daar staat niet de verhouding voor de opgeklopte versie om toefjes mee te spuiten... :nooo

5 Laatst bewerkt door kimi (29-09-2015 10:27)

Re: Ganache vraagje

https://www.google.nl/search?q=toef+van … taarten.nl


google is your friend..  :D



wat ik lees gebruiken veel gewoon de 1op 2 of 3 versie om op te kloppen evt. met een beetje boter erdoor.

6

Re: Ganache vraagje

ik heb me de afgelopen dag rot gegoogled... maar toch kan ik geen goed en duidelijk recept vinden voor een mooie zachte toef welke niet keihard wordt.

Overigens, moet een ganache toef gekoeld blijven of kan deze makkelijk buiten de koeling blijven?

7

Re: Ganache vraagje

http://mycupcakeaddiction.com/videos/3-ways-ganache

filmpje.

op een koele donkere plaats kan het gewoon zo blijven hoeft niet perse in koelkast maar ook niet in zom uiteraard.