ja het recept: (wel in amerikaanse maten, maar met de juiste maat beker heel goed te doen)
'My Dad's Chocolate Mousse'
2 cups of heavy cream (gewone slagroom (>35% vet) 2 cups = 500 ml)
1/2 cup sugar
3 tablespoons unsweetended Dutch-process cocoa powder ('gewone' cocoapoeder van bv Kruger)
1 tablespoon Kahlua or coffee liquer (ik doe 3 eetlepes, net wat lekkerder)
Voor de stevigheid doe ik 3 zakjes klopfix er door heen.
Alles bij elkaar doen in een stalen mengkom, hoge snelheid voor 1 minuut (ik doe tijdens het kloppen de klopfix erbij, tot die stevig is)
Direct gebruiken of in de koeling in een luchtdicht bakje voor 3 dagen.
Absolute aanrader, ik gebruik de cakemix voor chocolade spongecake van Funcakes.
Voor de ganache heb ik dit recept gebruikt, erg goed recept:
http://gateauke.nl/recept-voor-ganache-om-af-te-smeren/
Groetjes Dutchdelite. Kijk eens op
www.facebook.com/dutchdelitecakes