1

Onderwerp: Help!

Hallo Allemaal,

Ik ben een taart aan het maken voor een hele belangrijke dag morgen.
Nu heb ik de vulling precies gemaakt zoals hij op internet stond maar de vulling blijft vochtig en het lijkt hoe langer ik klop hoe meer klonten ik krijg..
Ik heb dit recept gebruikt:

50g mascarpone
30g poedersuiker
ong. 250g verse, rijpe aardbeien
150ml slagroom
1/2tl vanille essence
evt. 1 zakje slagroomversteviger (Klopfix)

Mix de slagroom stijf en schep deze (hou een beetje over ter garnering) bij de mascarpone in een andere kom. Voeg hier nu de vanille essence en de poedersuiker aan toe. Pureer ongeveer 10 aardbeien (zorg weer dat je nog enkele overhoudt ter garnering). Voeg ook de aardbeipuree toe en mix alles. Laat de taartvorm volledig afkoelen en vul deze met het mascarpone mengsel. Garneer met slagroom en aardbeien.

Ik hoop dat iemand mij tips kan geven.

Groetjes!

2 Laatst bewerkt door Carien (01-08-2015 07:24)

Re: Help!

hoi en welkom op dit forum :)

Eerlijk gezegd lijkt mij 200gr slagroom-mascarpone en ca 200 gr aardbeien ook nooit stijf kunnen worden.... veels teveel vocht...
Ik zou de aardbeien in stukjes snijden en op de slagroom-mascarpone leggen :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: Help!

Dat lijkt mij inderdaad ook niet sterk genoeg. Zou meer marscapone en opgeklopte met klopfix slagroom toevoegen om het steviger te krijgen.

4

Re: Help!

Ik zou het geheel proberen te binden met wat gelatine

Live as if you were to die tomorrow
Learn as if you were to live forever! -Ghandi-