1 Laatst bewerkt door JodyV (11-06-2015 11:29)

Onderwerp: Vervoer koelkastvulling. Help!

Hoi iedereen

Zaterdag moet ik voor vrienden een bruidstaart afleveren. Nu willen ze aarbeienmousse, mangomousse en chocomousse in hun 3 verschillende lagen samen met vers fruit ect. Nu wordt get morgen 31 graden en zaterdag 23. Ik wou eigenlijk de mousses deze avond maken, zodat ze goed konden opstijven (rond 20u deze avond). Morgen de biscuits bakken, vullen en bekleden en dan de zaterdag word de taart vervoerd.
Ze wordt hier in de koelkast bewaard, na de dienst komen we langs huis en dan moeten we er 40min met rijden (auto met airco gaat tot 16 graden ong) en op feestlocatie onmiddellijk weer in de koelkast.
Maar door even in de forums te kijken zie ik al volledige doemsenarios van smeltende fondant of zure mousses door enkel 40 uit de koelkast te zijn? Het bruidspaar wil geen andere vullingen, de mousses worden gemaakt met eiwit, room en gelatine. En de taart wordt afgemeerd door 1:1 bc.

2

Re: Vervoer koelkastvulling. Help!

Heb dit ook eens meegemaakt, Ik heb ervoor gezorgd dat de taart goed gekoeld was voor we weggingen, de auto al koel gemaakt door de Airco aan te zetten. En heb de taart in een doos gezet (zelf gefabriseert) Geen problemen gehad :-D

3

Re: Vervoer koelkastvulling. Help!

Heb dit ook eens meegemaakt, Ik heb ervoor gezorgd dat de taart goed gekoeld was voor we weggingen, de auto al koel gemaakt door de Airco aan te zetten. En heb de taart in een doos gezet (zelf gefabriseert) Geen problemen gehad :-D

4

Re: Vervoer koelkastvulling. Help!

een doos maken van piepschuimplaten en de taart voorin zetten, voor de bijrijdersstoel.

succes =)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: Vervoer koelkastvulling. Help!

Dat gaat prima hoor. Auto wat kouder zetten. 16 graden hoeft niet eens. En klaar . Taart is nog koel en voordat die helemaal opgewarmd zou zijn ben he al een half uur verder.