Onderwerp: Funcakes en scheuren vraag
Hoi hoi,
ik mag voor volgende week zaterdag 3 (!) taarten maken voor 1 persoon. Dat komt voor mij op ongeveer 1750 gram fondant. Toen ik de vorige keer een taart bekleedde met fondant heb ik Funcakes fondant gebruikt.
Ik had de taart afgesmeerd en in de koelkast gezet (1 uur), en toen de wachttijd bijna om was heb ik de fondant gekleurd, doorgekneed en uitgerold. Toen ik even ging kijken of de botercrème al stevig was geworden, was dat niet het geval. Ik heb de uitgerolde fondant toen nog even laten liggen, ik denk dat het ongeveer 20 minuten zo uitgerold gelegen heeft. Toen ik eindelijk kon bekleden scheurde het fondant aan alle kanten, ondanks dat ik redelijk snel de vouwen eruit werk.
Nu mijn vraag: lag het aan de lange wachttijd van de fondant dat het zo scheurde?
Ik kan ook Hemafondant gebruiken maar dat is in dit geval een beetje een duur geintje...
It is because we are dangerously near to wanting nothing - Sylvia Plath