Dragonfly777 schreef:En waarmee smeer je af? En is dat dan een dunne laag of die weer wat dikker? En hoe krijg je die zo mooi dat je maar een dunne plak fondant nodig hebt?
ik smeer dus altijd af met witte ganache, soms met puur of melk.
Ik vul, smeer af met een dunne laag, crumbcoat, echt om de kruimels en de vulling vast te zetten.
Dan gaat de taart minimaal een half uur de koelkast in. Daarna weer afsmeren, straktrekken met een haakse spatel en dan liefst een nacht in de koelkast.
Dan bekleed je een strakke stevige taart, dat blijft dan dus ook strak
Die haakse spatel liefst van roestvrij staal. Ik houd 'm onder de hete kraan, droog 'm af, zet 'm tegen de taart en draai de taart rond (draaiplateau is onmisbaar in deze). Mocht er nog een oneffenheid zitten, vul ik die weer op met ganache, weer er langs met de spatel, net zolang tot de taart strak ingepakt is